Банани будуть свіжими аж 18 днів: жінка поділилась цікавим лайфхаком

Як довго зберігати банани / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Банани можуть бути свіжими та не псуватись набагато довше, якщо вибрати правильне місце для зберігання.

Банани повинні зберігатися тижнями, не псуючись, але стебло банана виробляє гормон росту рослин - етиленовий газ, який допомагає перетворити затверділий зелений плід на ніжний і солодкий, який ми всі знаємо і любимо, пише Mirror.

Вам також може бути цікаво: Щоб не отруїтись: де краще зберігати консерви – важливий нюанс.

Зазначається, що банани - не єдині фрукти, які виділяють газ: яблука, авокадо, манго, груші, персики та ягоди також виробляють етилен. Коли всі вони зберігаються разом, створюється висококонцентроване місце для накопичення газу. Фрукти перезріватимуть один за одним, що врешті-решт призведе до гниття.

Як довго зберігати банани

Фермер і кухар Бренда Андерсон, яка є засновницею компанії Little Lost Creations, поділилася способом, як цьому запобігти.

За її словами, якщо покласти фрукти в холодильник, то це виведе їх із зони етилену, і це найкращий спосіб зберегти їх свіжими.

"Моя подруга розповіла мені про те, що вона спробувала. Мені здалося, що це звучить трохи божевільно, але я вирішила спробувати. Вона сказала покласти банани в коричневий паперовий пакет для продуктів, щільно закрити його і покласти в холодильник. Вона сказала, що шкірка почорніє, але банан буде смачним", - говорить фермерка.

Чи можна зберігати банани в холодильнику

Бренда зауважила, що поширеною помилкою є те, що жовті фрукти не можна зберігати в холодильнику. Ймовірно, це пов'язано з тим, що шкірка чорніє під впливом низької температури, і більшість людей вважають, що банан псується. Але якщо банан покласти в холодильник на піку стиглості, це зупинить його подальше дозрівання. Плоди всередині шкірки залишаться свіжими і їх можна буде їсти ще кілька тижнів.

"Після двох з половиною тижнів зберігання в холодильнику я дістала свої банани, щоб спробувати їх. Мені дуже хотілося випробувати цей метод», - сказала фермерка.

Як довго зберігаються овочі і фрукти в холодильнику / Інфографіка: Главред

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Новини заразКонтакти