5 способів, як прибрати запах із взуття: ідеальний результат з підручними засобами

Як прибрати запах із взуття/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash.com

Вдома у кожного з нас є багато підручних засобів, якими можна швидко та ефективно позбавитися від неприємного запаху у взутті.

Неприємний запах в улюблених черевиках, кросівках чи туфлях може з’явитися через низку причин, але в більшості випадків причиною цього стає пітливість ніг. Піт, який залишається всередині взуття, стає чудовим середовищем для "проживання" різних мікроорганізмів. А чим більше мікроорганізмів там "поселиться" і буде вести свою "життєдіяльність", тим сильнішим ставатиме неприємний запах.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Чи можна давати через поріг: що говорить древня прикмета

У першу чергу потрібно звернути увагу на ті кроки, які допоможуть уникнути виникнення такої проблеми. Адже легше запобігти проблемі, ніж потім з нею боротися. Отже, що потрібно робити, щоб не допустити виникнення неприємного запаху у взутті:

Якою б не була причина виникнення неприємного запаху – пітливість ніг, вологість у взутті, неправильне зберігання і догляд – наслідки можна усунути навіть підручними засобами. Єдина причина, з якою не вдасться впоратися самостійно – якщо неприємний запах виник через неякісне взуття. Тоді вирішення проблеми лише одне – змінити неякісну пару на інше взуття.

Як видалити запах з взуття підручними засобами

1. Оцет або перекис водню

Потрібно протерти взуття зсередини одним із цих засобів. Але варто бути обережними, щоб не налити занадто багато рідини, бо після такої "обробки" доведеться ще довго сушити взуття. Найкраще буде намочити одним із цих засобів ватний тампон і обережно та ретельно протерти виріб зсередини.

2. Лавандова ефірна олія

Така олія має здатність знищувати мікроорганізми, які "поселилися" у взутті та "видають" неприємний запах. Достатньо буде лише накрапати декілька крапель олії всередину виробу. А приємний запах, який має цей засіб, буде додатковим бонусом – він забезпечить неперевершений аромат для вашого взуття надовго.

Замість ефірної олії лаванди можна також використовувати лимонний сік, який має схожу дію.

3. Чайні пакетики

Потрібно взяти пакетики ароматизованого чаю, звечора покласти їх у взуття, залишити на всю ніч, а вранці дістати. Такі пакетики чудово вбирають неприємний запах.

4. Газетний папір

Потрібно взяти стару газету, зім’яти її і покласти всередину взуття. Паперу повинно бути стільки, щоб заповнити весь виріб. Далі залишити так взуття на ніч, а вранці дістати газету. Цей матеріал вбере у себе вологу та неприємні запахи і забезпечить вашому взуттю сухість.

5. Сода

Такий продукт точно є у кожного на кухні, тому такий лайфхак підійде більшості людей. Сода чудово вбирає як вологу, так і неприємні запахи. Тому достатньо буде насипати її всередину взуття і залишити на ніч. Вранці потрібно буде просто витрусити порошок – і від неприємного запаху не залишиться і сліду.

Таким самим способом можна також використовувати активоване вугілля і дитячу присипку.

Раніше ми розповідали, що у людини росте все життя. У тілі людини є два органи, які змінюються у розмірах упродовж всього життя.

Також раніше ми розповідали, чому пальмова олія така шкідлива. Є дві головні причини того, чому варто уникати продуктів, у складі яких присутня пальмова олія.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти