Ви робили пюре неправильно: кухар розкрила 9 секретів ідеального приготування

Кухар розкрила 9 секретів ідеального приготування пюре / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube / Яскраве сонце

Шеф-кухар поділився секретами приготування ідеального картопляного пюре, а також розповів про деякі поширені помилки, яких ми всі припускаємося на кухні.

Картопля є абсолютним основним продуктом у українському раціоні, особливо пюре. Незалежно від того, чи ви їсте сосиски, чи пиріг, картопляне пюре може як доповнити, так і зіпсувати страву. Тепер провідний шеф-кухар поділився тим, як зробити його ідеальним щоразу - і типовими помилками, яких ми всі припускаємося, пише видання Mirror.

Мері-Френсіс Хек, яка працює на тестовій кухні Bon Appetit, поділилася дев'ятьма порадами, як приготувати пюре - ідеальну страву для зими. І деякі з них вас дійсно здивують.

Порада номер один - використовуйте більше одного сорту картоплі. Хоча це може здатися зайвим, за словами Мері-Франсіс, це може значно покращити текстуру вашого пюре. Спробуйте суміш воскової картоплі та крохмалистої картоплі для отримання оптимальної консистенції.

Друге, не забудьте вимити картоплю. Це очевидно, але ніхто не хоче, щоб у пюре були шматочки зернистого бруду. Третє - не використовуйте окріп. Хитрість полягає в тому, щоб почати з холодної води, покласти картоплю, а потім увімкнути вогонь, щоб вона рівномірно зварилася.

Четверта порада Мері Френсіс - щедро приправляти. Додайте багато солі у воду, в якій ви варите картоплю - так вона вбере в себе приправи і стане ще смачнішою.

П'яте: підтримуйте постійну температуру. Якщо ви будете сильно кип'ятити картоплю, вона, швидше за все, розвалиться. Легкі бульбашки - це все, що вам потрібно.

Шосте, не забудьте ретельно процідити воду перед тим, як приступити до приготування пюре. Сьоме, Мері Френсіс також радить інвестувати в хорошу м'ясорубку, а не використовувати виделку. А якщо вам хочеться чогось особливого, скористайтеся млинком для м'яса або рисером. Це зробить картоплю чудово пухнастою і допоможе позбутися грудочок.

Порада номер вісім: підігрійте молоко перед додаванням. Це допоможе зробити пюре теплим та ідеально однорідним. Вершкове масло, навпаки, має бути холодним. Наостанок Мері Френсіс каже, що масло слід додавати прямо з холодильника, щоб воно рівномірно розтопилося в пюре.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти