Точно не з собак: із чого роблять господарське мило – секрет відомого засобу

Із чого роблять господарське мило / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Найменування «господарське», цей засіб отримав через універсальність та властивості, що роблять його незамінним.

Незважаючи на широкий вибір сучасних миючих засобів, багато хто кожен раз повертається до знайомого шматочка мила, який допомагає у господарстві. Тому Главред розповідає, як зараз роблять господарське мило.

Що входить до складу господарського мила

Бруски цього мила виготовляються із рослинних і тваринних жирів. Серед компонентів у складі господарського мила також:

Найменування «господарське», цей засіб отримав через універсальність. Однак, незважаючи на доступність, воно має визначні властивості, що роблять його незамінним.

Вам також може бути цікаво: Чому не варто мити волосся перед візитом до перукаря: стиліст розкрив хитрість.

Крім того, мило має високі властивості очищення, здатне боротися з мікробами і бактеріями. Воно гіпоалергенне та безпечне для довкілля.

Які тваринні жири в господарському милі

Основою цього незамінного засобу є мильний клей, який отримують шляхом переплавлення жирів. Підходять для цього: баранячий, свинячий, риб'ячий та яловичий жири.

Що означає 72% на господарському милі

На справжньому господарському милі завжди є цифри — 65, 70 або 72. Багато хто не здогадується, для чого вони потрібні, але саме вони вказують на відсоток вмісту жирних кислот. Чим більша цифра на шматку господарського мила, тим краще воно справляється з брудом та інфекцією.

Якщо ви обираєте господарське мило для прання та прибирання, надавайте перевагу темному милу з 72-78%. Такий засіб краще милиться і ефективно відпирає або видаляє різні види забруднень.

Крім того, деякі сучасні виробництва випускають продукт з низьким відсотком жирів (до 62%). В такому випадку маркування відсутнє.

Чому кажуть що мило роблять із собак

Слухи про те, що господарське мило роблять із собак зародилися ще за радянських часів. Тоді люди розповідали один одному, що господарське мило варять із жиру виловлених бездомних собак і кішок. Але ця інформація не відповідає дійсності. На це є щонайменше дві очевидні причини: по-перше, їхнє сало і жир не зовсім того складу і якості, що потрібні для миловаріння, а по-друге, що набагато важливіше, - кількість жиру в них мінімальна, що робить процес збитковим.

Міфи про господарське мило – відео:

Що відомо про мило?

Мило — розчинна у воді мийна речовина; основним компонентом мила є солі (зазвичай натрієві або калієві) жирних кислот. Випускається в твердому стані, рідкому, а також у вигляді порошку і гранул. Господарське мило є засобом для дезінфекції предметів особистої гігієни: гребінців, зубних щіток.

Читайте також:

Новини заразКонтакти