Вирішить тільки справжній геній: математична задача "зламала голови" тисячам людей

Не усі можуть з першої спроби знайти правильні відповіді / Колаж: Главред, фото: pixabay, Times of India

Завдання на перший погляд здається простим, однак правильно визначити вартість усіх предметів можуть одиниці.

Головоломки - чудовий спосіб перевірити свої аналітичні та логічні здібності, адже над деякими з них чимало людей буквально "ламають голову" протягом довгого часу, перш ніж знаходять правильні відповіді.

The Mirror опублікувало математичну задачу, з якою, на перший погляд, впорається будь-який школяр, однак навіть не усі дорослі можуть знайти правильні відповіді.

Суть завдання полягає у визначенні ціни сумки, блокнота та олівця. При цьому є обмеження у часі - правильну вартість кожного з предметів потрібно визначити за 9 секунд.

Спробуйте знайти правильні відповіді і ви. При цьому намагайтеся не відволікатися та максимально зосередитися на завданні.

Потрібно правильно визначити вартість кожного предмета за 9 секунд / фото: Times of India

А ось і правильна відповідь для перевірки: спершу ми бачимо, що дві сумки дорівнюють 20, отже, одна сумка дорівнює 10. У рівнянні "Сумка + Блокнот = 15" заміна значення сумки показує, що блокнот дорівнює 5. Якщо ж "Блокнот - Олівець = 3", це означає, що олівець дорівнює 2. Тому останнє рівняння виглядає так - "Сумка - Олівець × Блокнот" обчислюється як 10 - (2 × 5) = 0.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Раніше ми розповідали про цікаву головоломку для геніїв, у якій більшість не зможе знайти зайві предмети у холодильнику.

Раніше також ми розповідали про складну загадку, з якою впорається лише справжній детектив. У ній потрібно знайти 3 відмінності і впоратися з цим за 21 секунду.

Інші новини, що можуть вас зацікавити:

Новини заразКонтакти