Причина досить гидка: чому собаки лижуть саме обличчя людей - знають одиниці

Чому собаки лижуть обличчя людей - причина досить гидка / Колаж Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Кінолог з'ясував, що існує наукова причина, чому собаки завжди лижуть ваше обличчя, а не будь-яке інше місце на тілі - і правда насправді досить бридка.

Виявляється, є причина, чому собака так часто лиже ваше обличчя. Як би сильно ми не любили наших чотирилапих друзів, мусимо визнати, що вони мають досить огидну звичку лизати наші обличчя. І чомусь вони ніколи не намагаються лизати інші частини нашого тіла, наприклад, руки, які часто є набагато доступнішими для них. Натомість вони завжди йдуть до обличчя - і на це є наукове пояснення, повідомляє Mirror.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про природу поведінки собак та про те, чому собака може різко почати вити, рекмендуємо наш матеріал: Чому собака починає вити: що відбувається і чи не віщує це біду.

Один собачий тренер пояснив, що причиною того, що собаки завжди хочуть лизати ваше обличчя, є інстинкт виживання, який походить від їхнього життя в дикій природі і залишився у домашніх собак донині. І хоча це може здатися милим, причина, через яку вони це роблять, насправді досить похмура.

Кінолог Террі Дінерман (Terry Dinerman) пояснив у своєму дописі на Quora, що цей інстинкт притаманний усім собакам, які належать до біологічної родини псових (Candiae), що включає собак, вовків та лисиць, і походить він з їхнього цуценячого життя у дикій природі.

"Дорослі представники родини (Candiae) ковтають шматки здобичі, щоб віднести їх до свого лігва і нагодувати цуценят та інших дорослих членів зграї, а цуценята канід лижуть обличчя своїх батьків, щоб стимулювати їх відригувати шматки м'яса від здобичі", - деталізує він.

Що таке Quora

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Потім, ставши дорослими, каніди продовжують цю поведінку як прояв "прихильності" і "підпорядкування" іншим членам своєї зграї. Таким чином, одомашнені собаки зберегли цей інстинкт робити це з людьми на знак того, що ви дійсно є частиною їхньої сім'ї. Це дуже мило, навіть якщо він має досить грубе походження.

"Практикована в дорослому віці як "ласка", "заспокоєння", "благання" або "капітуляція", ця поведінка збереглася у домашніх собак і практикується на інших членах зграї... в тому числі і на людях", - зазначив він.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти