Поки холоди не нагрянули: як почистити газову колонку

Якою кислотою промивають газову колонку / Колаж: Главред, фото: скріншоти з відео

Перед настанням зими важливо підготуватися до нового сезону та продумати, чим почистити газову колонку.

Газова колонка для багатьох невід'ємна річ у зимовий період, але потребує ретельного догляду. Професійні засоби для побутової хімії можуть значно полегшити процес очищення газової колонки, однак не завжди вони доступні, тож на Reddit користувачі поділилися, чим можна промити теплообмінник газової колонки та сам пристрій у домашніх умовах.

Ефективним варіантом називають розчин 100 грамів лимонної кислоти та 500 мілілітрів води. Також можна використовувати оцет (200 мл на 500 мл води) або мильно-содовий розчин (200 г господарського мила, 200 г каустичної соди та 10 літрів гарячої води).

Якщо вам цікаво, якою кислотою промивають газову колонку, ортофосфорна і аміносульфонова кислоти є відносно безпечними, тоді як соляну кислоту рекомендують уникати, оскільки вона може пошкодити теплообмінник.

Очищення теплообмінника має проводитися у добре провітрюваному приміщенні або на відкритому повітрі. Необхідно використовувати захисні окуляри, рукавички та закритий одяг, оскільки хімічні речовини можуть бути небезпечними.

Для початку від'єднайте трубки, через які проходить вода до теплообмінника і виходить з нього. Якщо кріпильні гайки важко відкрутити, допоможе ВД-40. Нанесіть рідину на місця з'єднання і зачекайте півгодини — після цього відкрутити гайки буде значно легше.

У від’єднаний теплообмінник залийте обраний засіб для очищення, наприклад, лимонну кислоту, і залиште на кілька годин або на ніч. Після закінчення часу ретельно промийте теплообмінник чистою водою.

На питання, як часто треба чистити газову колонку, користувачі відповідають, що очищення бажано проводити раз на рік, щоб забезпечити стабільну роботу пристрою та продовжити його термін служби. Якщо не чистити газову колонку вчасно, можуть виникнути проблеми з продуктивністю, перегрів або навіть поломка системи.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Новини заразКонтакти