Чому не можна заряджати телефон від USB-порту в готелі: пояснення вражає

Чому не можна заряджати телефон від USB-порту в готелі - пояснення / Колаж Главред, фото: pexels

Мандрівникам рекомендується заряджати телефон через справжню вилку, а не напряму через USB-порт - інакше вони ризикують стати жертвою «сік-джекінгу».

Хоча може виникнути спокуса викинути свої дорожні адаптери і покладатися виключно на USB-порти готелю, краще цього не робити, попереджає експерт з кібербезпеки, повідомляє Mirror.

Бен Ван Пелт, засновник TorGuard, попереджає, що заряджання телефону безпосередньо від USB-розетки в готельному номері без використання спеціального адаптера може поставити під загрозу вашу особисту інформацію, включаючи банківські реквізити. Злочинці можуть втручатися в зарядні кабелі в громадських місцях, щоб встановити шкідливе програмне забезпечення на телефони - метод, відомий як «сsк-джекінг».

Ця зловмисна практика може зробити вас вразливими до викрадення особистої інформації, такої як паролі, дані кредитних карток, адреси та імена.

Технічний експерт порадив, що існують методи зменшення цих ризиків, але в кінцевому підсумку рекомендував заряджати свої пристрої безпосередньо від розетки для оптимальної безпеки.

«Якщо ви підключаєте телефон до USB-порту, існує ризик, що хакери можуть встановити на ваш пристрій шкідливе програмне забезпечення. У цьому випадку існує ймовірність того, що ваш телефон може бути скомпрометований, що потенційно призведе до доступу до ваших даних», - сказав він.

Забезпечення зарядки пристроїв під час подорожі може бути складним завданням. Хоча в готелях є розетки, не забудьте взяти з собою павербанк або блокіратор USB-даних для зарядки в дорозі.

«Загалом, це найнадійніший спосіб зарядити телефон», - підсумовує Бен.

Пристрої Apple та Android протягом багатьох років мали численні оновлення програмного забезпечення, щоб протидіяти ефекту «крадіжки соку»; але завжди розумно перестрахуватися і заряджати свій пристрій через розетку або резервний блок живлення.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти