Чому не можна казати "один кросівок": якої помилки варто уникати

Чому не можна казати "один кросівок"/ колаж: Главред, фото: скрин, unsplash.com

Не усім відомо, як правильно казати в однині – кросівок чи кросівка.

Як правильно вживати слово "кросівки" знає, напевно, кожен із нас. Але не усім відомо, якою буде однина від цього слова, коли ми говоримо про один із предметів цього взуття.

Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній пояснила, як правильно казати – "кросівок" чи "кросівка".

"Дайте мені теплу погоду, хорошу музику і зручні кросівки, і я пробіжу, скільки скажете. До речі, вам цікаво, як слово "кросівки" буде в однині – кросівок чи кросівка? Правильним є другий варіант – кросівка (іменник жіночого роду). Тому "дві кросівки", "одна кросівка". Ось так правильно", – зазначила вона.

Дивіться відео з поясненням, чому не можна казати "один кросівок":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, що таке "чичері". Багато людей чули це слово у відомій пісні, але не усі знають, що воно означає.

Також раніше Ольга Багній розповіла, що означає слово "дрипає". В українській мові можна використовувати слово "дрипає", але не варто вживати слово "моросить".

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти