Пити солодкий чай небезпечно: лікар розповів, скільки цукру можна вживати в день

Чому не можна пити солодкий чай - скільки потрібно давати цукру в чай / Колаж Главред, фото: pixabay

Главред з'ясував, чи можна пити гарячий чай з цукром та скільки чайних ложок цукру безпечно вживати протягом однієї доби.

Цукор вважається дуже шкідливим продуктом і багато лікарів і дієтологів рекомендують повністю відмовитися від вживання цукру або хоча б скоротити добову норму цукру в раціоні. Реальність така, що цукор має значний вплив на здоров’я людини, особливо на загальну смертність, астму, карієс, ожиріння, хвороби серця та депресію.

Цукор, особливо у великих кількостях, може мати різні впливи на здоров'я людини.

Як цукор впливає на здоров'я людини

Це лише деякі аспекти впливу цукру на здоров'я, і варто пам'ятати, що кожна людина може реагувати на цукор по-різному. Важливо збалансувати свій раціон та слідкувати за кількістю цукру, яку ви споживаєте.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, який чай вважається найкориснішим для вашого здоров'я, рекомендуємо наш матеріад: Який чай найкорисніший для здоров'я: властивості, які неможливо замінити.

Скільки цукру можна їсти на день

Група китайських і американських вчених зазначає, що результати нового дослідження підтверджують рекомендацію Всесвітньої організації охорони здоров'я про те, що споживання цукру слід обмежити 6-ма чайними ложками на день.

«Наш всебічний огляд показує, що шкідливий зв’язок між споживанням цукру з їжею та декількома серцево-метаболічними захворюваннями, особливо збільшенням ваги, позаматковим накопиченням жиру, ожирінням, серцево-судинними захворюваннями, значною мірою може бути спричинено вживанням занадто великої кількості фруктози, яка містить цукор», – пишуть автори.

Чому не можна цукрувати чай

На думку лікаря Юрія Габорця, додавати цукор в чай не корисно.

"Теплий чай одразу всмоктується в кров, піднімає рівень глюкози в крові, спричиняє з роками діабет другого типу та надлишкову вагу", - наголошує лікар у своєму Tik Tok.

Юрій Габорець наголошує на тому, що щоденне вживання чаю з цукром може викликати залежність та стимулювати старіння.

Дивіться відео про те, чому не можна пити чай з цукром:

"Щоб відчути чай, треба пити його без цукру і не гарячий, бо будуть опіки стравоходу, адже там нема больових рецепторів. В той час як епітелій ротової порожнини витримує високі температури. Доторкніться чашкою до частини руки, якщо пече, то чай все ще гарячий", - вказує лікар.

Він додає, що до чаю краще взяти курагу, чорнослив, лимон. Чай потрібно пити не міцний, натуральний, крупнолистовий, а не пакетований. Також важливо пити чай не одразу після їжі, бо він буде блокувати всмоктування вітамінів в шлунку.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти