Піраміда Маслоу простими словами: все, що потрібно знати про популярний термін

Піраміда Маслоу простими словами/ колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

"Піраміда потреб Маслоу" - річ, з одного боку, начебто широко відома загалом, але в деталях у ній потрібно розбиратися.

Піраміда Маслоу

Піраміда потреб Маслоу - модель людських потреб, запропонована американським психологом Ейбрагамом Маслоу 1943 року. Модель являє собою ієрархію потреб, у якій нижчі потреби мають бути задоволені, перш ніж людина зможе зосередитися на задоволенні вищих потреб.

Піраміда Маслоу простими словами

Піраміда Маслоу складається з п'яти рівнів потреб:

Маслоу вважав, що потреби людини ієрархічні, тобто нижчі потреби мають бути задоволені перш, ніж людина зможе зосередитися на задоволенні вищих потреб. Це означає, що людина, яка голодна, думатиме про їжу, а не про любов чи повагу.

Що таке піраміда Маслоу

Маслоу, до слова, також вважав, що потреби людини не є жорсткими і не залежать одна від одної. Наприклад, людина може прагнути до самоактуалізації, навіть якщо її фізіологічні потреби не повністю задоволені.

Теорія Маслоу справила великий вплив на психологію та інші галузі, включно з бізнесом, маркетингом та освітою. Її використовують для розуміння мотивів людської поведінки і для розроблення стратегій мотивації.

Ось кілька прикладів того, як теорія Маслоу може бути застосована в реальному житті:

Є думка, що теорія Маслоу - цінний інструмент для розуміння людської поведінки. Вона може бути використана для підвищення мотивації, ефективності та задоволеності життям.

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Новини заразКонтакти