Несподівана відповідь: чи дійсно гра в карти є гріхом - що написано в Біблії

Чи дійсно гра в карти є гріхом - що написано в Біблії / Колаж Главред, фото: УНІАН, pixabay

Богословами наголошують, що Біблія не містить прямих заборон на азартні ігри, однак існує ряд правил. Главред з'ясував, що написано в Біблії про карти.

Багато людей вважають, що християнство розглядає азартні ігри як морально сумнівну практику, оскільки вони можуть призводити до залежності, фінансових проблем та руйнування сімейного життя. Про те, чи можна грати в карти вірянам, розповіли богослови Михайло та Маґдалина Димиди у відео YouTube-каналу "Християнин чи бандит?".

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як правильно читати молитви, рекомендуємо наш матеріал: Чи можна читати молитви з телефону: священик вразив несподіваною відповіддю.

Чи можна християнам грати в карти

Богослови зазначають, що гра в карти є азартною, тому що має випадковий початковий стан.

"Ти ніколи не знаєш, який набір карт попадається тобі на наступній розкладці. Азарт – це сильне захоплення в очікуванні своєї діяльності, і він не має нічого спільного із гріхом. Точно є понад 100 видів ігор в карти. Крім картярства, до азартних ігор зараховуються рулетка, лотерея, тоталізатор та ще сотні інших. Є ще гральні автомати, відеопокер, слот-машина та фентезі-спорт", - вказують вони.

Що відомо про Михайла Димида

Михайло Димид - український релігійний діяч, науковець, пресвітер УГКЦ, доктор східного канонічного права, блогер, капелан Майдану. Член Пласту, належить до куреня «Орден Хрестоносців», перший ректор відновленої Львівської Богословської Академії (тепер Український католицький університет), повідомляє Вікіпедія.

Що написано в Біблії про карти

За їх словами, в церковному катехизмі йдеться про те, що азартні ігри (гра в карти тощо) самі собою не суперечать справедливості.

"Вони стають морально несприйнятними, якщо позбавляють людину необхідного для підтримки своїх потреб і потреб інших. Пристрасне захоплення такими іграми загрожує перетворитися в серйозне поневолення. Несправедливо битися об заклад або шахраювати у грі є серйозною провиною. Хіба що вчинена шкода є такою незначною, що навіть покривджений не може її раціонально уважати вагомою", - йдеться у відео.

Дивіться відео про те, що говорить Біблія про ігри:

Що говорить Біблія про ігри

Крім того, релігієзнавці роблять висновок, що катехизм, тобто практичні правила для вірних, не заперечує картярські або більш азартні види ігор.

"Щодо поганої енергетики чи символіки карт, то звісно ми зустрічали сайти, де нам пояснюють які сатанинські символи приховані в картах. Хочемо наголосити, що існують інші сайти, які пояснюють, що все залежить від нашого погляду і можна бачити позитивні символи в картах. Наприклад, Туз – це єдиний бог. Цифра два символізує дві частини Біблії. Три представляє отча, сина і святого духа. Чотири – це чотири Євангелія. І так далі і на кожну цифру. Признаємо ж, ця інтерпретація трохи смішна для нас, але точно так само ми сміємося із сатанинської інтерпретації", - радять вони.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти