Не любов і не багатство: вчені розкрили справжній секрет щастя - дослідження

В чому полягає секрет щастя - як стати щасливим - дослідження вчених / Колаж Главред, фото: pexels

Вчені відкрили один з найважливіших факторів, що впливає на задоволеність життям кожної людини - і це не загальновідомі любов та багатство, а дещо більше.

Що є ключем до щастя? Це питання мучить людство протягом століть. Дехто вважає, що головне - мати гроші, а дехто - знайти свою другу половинку. Але тепер, можливо, ми нарешті розгадали код. Експерти припускають, що вони знайшли один з найважливіших факторів, який допоможе вам процвітати в житті - і мова йде не про повсякденні події, повідомляє Express.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, для яких знаків зодіаку 2024 рік буде особливо щасливим, рекомендуємо наш матеріал: Стане кращим в житті: для 3 знаків Зодіаку 2024 рік приготував щастя і удачу.

"Виявляється, задоволеність людей життям навіть більше залежить від їхньої особистості, ніж ми думали", - розповідає доктор Рене Моттус, провідний дослідник з Единбурзького університету.

За його словами, особистість має тенденцію бути стабільною, поступово формуючись під впливом тисяч вражень та генетичних факторів.

"Отже, чим більше задоволення пов'язане з особистістю, тим менше вона буде реагувати на життєві припливи і відпливи", - вказує він.

В рамках свого дослідження вчені вивчили щастя понад 20 000 людей, беручи до уваги безліч різних факторів.

Сюди входили робота, фінанси, здоров'я, місце проживання, стосунки і навіть те, як вони виглядають. Щоб переконатися, що результати є максимально точними, команда також поспілкувалася з людьми, які добре знали добровольців.

Загалом, вони виявили, що 80 відсотків відмінностей у щасті людей пов'язані з певними особистісними рисами. І це погана новина для інтровертів, оскільки дані показали, що щасливіші люди, як правило, більш товариські та рішучі.

"Загалом, більш задоволені люди були більш емоційно стабільними, екстравертованими та сумлінними. Але якщо говорити конкретніше, то ті, хто був задоволений своїм життям, відчували, що їх розуміють, що вони натхненні і рішучі, в той час як менш задоволені люди відчували заздрість, нудьгу, використання, нездатність і невинагороду", - продовжує Доктор Моттус.

Хоча дослідження було зосереджене переважно на дорослих естонцях, результати виявилися однаковими для різних національностей і груп людей. Також виявилося, що рівень задоволеності учасників коливається з плином часу, хоча загалом він повертається до більш стабільного базового рівня.

Аналіз даних за десять років до цього також підтверджує ці висновки, вказуючи на те, що зв'язок між особистісними рисами і щастям є стійким з плином часу. Це кидає виклик попереднім академічним припущенням, які, можливо, применшували значення особистості у визначенні щастя.

"Це не означає, що досвід не може мати довготривалого впливу на задоволеність життям, - підкреслив доктор Моттус. "Але коли досвід має значення, він повинен формувати людей набагато ширше, ніж просто робити їх більш чи менш задоволеними життям. На це потрібен час, і це трапляється не так часто", - підкреслив Доктор Моттус.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти