Чи можна їсти сире тісто: мало хто знає, яка небезпека чатує на тих, хто так робить

Чи можна їсти сире тісто/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Насправді споживання сирого тіста може мати дуже серйозні негативні наслідки, але не усі про це здогадуються.

Напевно, багато хто з нас в дитинстві або навіть у дорослому віці хоча б раз куштував сире тісто під час приготування оладок, пиріжків, торта, кексів або будь-якої іншої випічки. Але не усі знають, що буде від сирого борошна та інших складників тіста у сирому вигляді.

Чи можна їсти сире тісто? Насправді тісто у сирому вигляді їсти не варто. Основну небезпеку в ньому можуть становити сирі яйця, адже у них може міститися сальмонела. Але цей інгредієнт – не єдиний, який може буде небезпечним. Другим у цьому списку є борошно, яке теж з певних причин може вдарити по здоров’ю того, хто його з’їсть у сирому вигляді. Про це пише Eatingwell.

Борошно не призначене для того, щоб його вживали у їжу в сирому вигляді. Виробники зазвичай не обробляють борошно, адже воно призначене для приготування їжі та передбачається, що його під час приготування будуть розігрівати до великої температури, що у свою чергу вб’є усі бактерії.

Тому, як і сирі яйця, борошно може бути джерелом сальмонели, а також кишкової палички. У цьому продукті можуть бути небезпечні мікроорганізми зокрема тому, що пшениця та інші злаки, з яких його виготовляють, можуть вирощуватися в полях у безпосередній близькості до відходів тварин.

Борошно не можна промити, як наприклад овочі та фрукти. Тому йому вкрай необхідна термічна обробка.

Тому, якщо виникає думка, "перевірити, чи тісто солодке" або "облизати ложку після тіста", краще від цього утриматися, щоб не нанести серйозної шкоди своєму здоров’ю.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти