Можуть отруїти: ветеринар назвав 5 продуктів, які не можна давати собакам

Чим не можна годувати собаку - список заборонених продуктів / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Деякі продукти, які є звичайними у нашому раціоні, можуть бути небезпечними для собак.

Багато власників собак хочуть забезпечити своїм улюбленцям найкращий догляд, але важливо пам’ятати, що деякі продукти, які є звичними у нашому раціоні, можуть бути дуже небезпечними для здоров’я тварин. За словами ветеринара Аміра Анварі, існує п’ять поширених продуктів, які можуть бути токсичними для собак.

Цибуля

Цибуля є одним з найбільш токсичних продуктів для собак, пише Express. Вона містить N-пропілдисульфід — сполуку, яка може пошкоджувати еритроцити, що веде до анемії. Симптоми отруєння можуть включати:

Ці симптоми можуть проявитися протягом 24 годин після вживання цибулі, але в деяких випадках вони можуть з’явитися лише через кілька днів. Для собак небезпечна доза цибулі залежить від їхньої ваги, але зазвичай становить близько 0,5% або більше від маси тіла.

Ксиліт

Ксиліт — це природний цукровий спирт, що міститься у багатьох фруктах і овочах, а також у багатьох продуктах для людей, таких як безцукрова жувальна гумка, зубна паста, рідина для полоскання рота та арахісова паста. Навіть невелика кількість ксиліту може бути смертельною для собак. Симптоми отруєння ксилітом:

Виноград та родзинки

Виноград і родзинки також є небезпечними для собак, оскільки вони можуть викликати ниркову недостатність навіть у малих кількостях. Особливо небезпечними є родзинки, які часто викликають серйозні симптоми отруєння.

Як прибрати шерсть домашніх тварин / Інфографіка: Главред

Горіхи макадамії

Горіхи макадамії містять токсичні компоненти, які можуть бути небезпечними для собак. З’їдання навіть декількох горіхів може призвести до інтоксикації, особливо у маленьких і середніх собак.

Шоколад

Шоколад є одним з найвідоміших небезпечних продуктів для собак. Він містить теобромін і кофеїн, які токсичні для тварин. Собаки не можуть перетравити ці сполуки так добре, як люди, що може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Кількість шоколаду, яка є небезпечною для собаки, залежить від її розміру і типу шоколаду. Темний шоколад є найбільш токсичним, тоді як білий шоколад містить дуже мало теоброміну і вважається менш небезпечним.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Новини заразКонтакти