"Найлегше тренувати": кінолог назвав 7 найрозумніших порід собак

Найрозумніші породи собак - які породи собак найлегше тренувати / Колаж Главред, фото: УНІАН

Експерт з поведінки собак і дресирування Марк Ветте назвав сім порід, які, на його думку, є найпростішими для тренування і комфортного утримання вдома.

Спеціаліст з дресирування собак Марк Ветте поділився своїм вибором «найлегших та найрозумніших для дресирування» порід собак.

Це різні породи, які відрізняються за розмірами і темпераментом. Марк зазначив, що обрав породи, які найлегше адаптуються до сімейного життя і піддаються дресируванню. Серед них — як пухнасті пуделі, так і вірні вівчарки, що ідеально підходять для життя в родині.

«Я не розглядаю найрозумніші породи, які найкраще піддаються дресируванню або тренуванню високого рівня», - сказав він, підкресливши, що деякі надрозумні собаки не підходять для власників, які заводять їх уперше.

Пудель

«Стандартні, мініатюрні та іграшкові пуделі відомі своєю здатністю швидко засвоювати команди, що робить їх чудовими сімейними улюбленцями», - зазначає тренер.

Він хвалить пуделя як розумну породу, яка легко піддається дресируванню і прагне догодити, повідомляє Express.

Німецька вівчарка

Марк захоплюється німецькою вівчаркою, відзначаючи її відданість і захисні якості, що робить її чудовим домашнім улюбленцем.

«Вони дуже розумні, віддані та хоробрі і, як правило, мають чудові стосунки зі своїм господарем, що сприяє їхній дресируваності. «Незважаючи на те, що вони розумні і піддаються дресируванню, вони потребують багато активності і фізичних вправ, щоб запобігти нудьзі і розчаруванню, а їх охоронна натура потребує управління з боку впевненого в собі господаря», - уточнив він.

Золотистий ретривер

Ця порода відома своєю дружелюбністю, і Марк підкреслює, що золотистий ретривер є чудовим вибором для сім'ї.

Експерт-дресирувальник зауважив: «Вони толерантні, віддані своїй сім'ї та орієнтовані на їжу, що також допомагає [у навчанні - ред.]».

Лабрадор-ретривер

Лабрадор-ретривер легко піддається дресируванню через свою стабільність і впевненість у собі. За словами Марка, ця порода прагне працювати та вчитися разом зі своїми власниками.

Папійон

Марк відзначає папійона як швидко навчаючуся породу, яку легко дресирувати, та вважає його чудовим компаньйоном і однією з його улюблених порід.

Бордер-тер'єр

Цей енергійний і відданий собака, як зазначає експерт, легко піддається дресируванню і може викликати симпатію завдяки своїй рішучості.

Австралійська вівчарка

Марк називає австралійську вівчарку дуже інтелектуальною породою, яка любить людей. Проте власники мають бути готові до регулярних тренувань, оскільки ця порода має багато енергії і потребує активного способу життя.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти