Яка каша найкорисніша: чи можна щодня їсти вівсянку – несподівана відповідь

Чи можна щодня їсти вівсяну кашу на сніданок / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/martin_hetto, Pixabay/congerdesign

Що краще вівсяні пластівці чи геркулес - яка вівсяна каша корисна.

Вівсяна каша (вівсянка) здавна відома як проста, але водночас дуже корисна страва. Цю кашу готують зі звичайних вівсяних пластівців (або вівсяного борошна), при цьому існує чимало рецептів її приготування.

Корисні властивості вівсяної каші гідно оцінили в багатьох куточках світу, водночас ця страва є однією з традиційних у Великій Британії. Не секрет, що вівсяна каша вважається національною шотландською стравою.

Читайте наш матеріал "Як правильно варити зелену гречку: фатальна помилка може зіпсувати крупу".

Яка вівсянка найкорисніша

Напевно ще з дитинства багатьом знайома назва каші Геркулес, яку давали на сніданок ще нашим батькам. Вона вважається однією з найкорисніших вівсянок, яка готується відносно швидко. Особливість каші Геркулес у тому, що вівсяні пластівці піддаються мінімальній обробці. Технологія приготування досить проста, після очищення зерен відокремлюють від зародків, а потім їх пропарюють і сплющують.

Яку вівсянку краще їсти на сніданок

Дієтологи в один голос говорять про те, що для здорового харчування слід вживати тільки цільнозернову крупу або пластівці грубого помелу. При цьому готувати таку кашу слід на звичайній воді. Не варто забувати про те, що більшість швидкорозчинних аналогів вівсянки, як правило, містять велику кількість цукру. Також вони мають у своєму складі надмірну кількість добавок і підсилювачів смаку.

Що таке вівсянка

Вівсяні пластівці — це очищений від лушпиння, пропарений і розплющений вівсяний продукт або борошно грубого помелу з очищених зерен вівса. Зазвичай пластівці подрібнюють та обкатують. Мелений овес також називають білим вівсом, пише Вікіпедія.

Чи можна щодня їсти вівсяну кашу

Для справжніх фанатів вівсяної каші є хороша новина, адже, за словами дієтологів, щоденне вживання вівсянки корисне для здоров'я. Зокрема, ця каша благотворно впливає на загальне фізичне благополуччя. У вівсянці міститься багато поживних речовин, тому вона може допомогти в контролі ваги, зниженні рівня холестерину, поліпшенні травлення і зниженні ризику розвитку діабету 2-го типу.

Дивіться відео - як приготувати вівсянку з фетою та горіхами:

Більше новин:

Новини заразКонтакти