Як сказати українською "паєтки": лише одиниці знають правильну відповідь

Як сказати українською "паєтки"/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Насправді замість цього слова потрібно використовувати інший милозвучний український термін.

Кожен з нас хоча б раз чув слово "паєтки", яке означає крихітне блискуче оздоблення для різних речей. Проте не усім відомо, що насправді замість цього слова потрібно використовувати інший термін.

Як правильно називати слово "паєтки", розповіла автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній.

"Усі ви знаєте, що таке паєтки і як вони виглядають. Це такі маленькі блискучі штуки, якими розшивають одяг або аксесуари, прикрашають їх. Але багато хто дивується, чому раптом паєтки почали називати лелітками. Та тому, що так правильно. Слово "лелітки" не нове – воно давно існує в українській мові та означає блискучі кружальця, якими прикрашають одяг або аксесуари. "Леліти" означає виблискувати, блищати, переливаючись на сонці", – зазначила Багній.

Дивіться відео з поясненням, як сказати українською "паєтки":

Раніше Ольга Багній розповіла, чому неправильно казати "гарна тюль" і якої помилки треба уникати, "як вогню". Досить часто ці слова вживають так, ніби вони жіночого роду, хоча насправді це не так.

Також раніше Ольга Багній розповіла, що означає слово "серендипність". Мало хто може одразу здогадатися, яке насправді значення ховається за цим складним терміном.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти