Як пробити унітаз без вантуза: звичайна пляшка врятує в найнеочікуваніший момент

Як пробити унітаз аналогом вантуза / Колаж: Главред, фото: Pixabay

Багато хто стикався з проблемою, як пробити забитий унітаз, якщо вдома немає вантуза а проблему вирішити потрібно негайно. Вихід є.

Якщо сантехніка у домі засмічується, як пробити унітаз вантузом не є для більшості великою загадкою. Однак бувають ситуації, коли його під руками немає, а навести лад у туалеті потрібно негайно. На цей випадок користувачі Quora поділилися дієвими лайфхаками.

Якщо у вас немає вантуза, його можна легко замінити звичайною пластиковою пляшкою об’ємом 1,5-2 літри. Для цього потрібно зрізати дно пляшки і прикріпити її, наприклад, до ручки від швабри, або ж просто щільно закрийте шийку пляшки. Так ви створите щось подібне до вантуза.

Якщо у вас невелике засмічення в унітазі, його можна спробувати усунути за допомогою звичайної гарячої води. Налийте відро гарячої води в унітаз, спочатку трохи, щоб нагріти стінки, а потім влийте решту. Однак будьте уважні: якщо не впевнені в якості матеріалу унітазу, пам'ятайте, що через занадто високу температуру він може дати тріщину.

Ще один спосіб — додати соду до гарячої води: на одне відро води достатньо половини пачки соди. Лужне середовище допоможе розчинити органічні речовини, що сприятиме відновленню нормального зливу.

Інший метод хоч і не для бридливих, однак потребує менших зусиль. Одягніть гумові рукавички, потім засуньте руку в сміттєвий мішок, просуньте руку в унітаз і витягніть забруднення. Потім виверніть пакет навиворіт, зав’яжіть і викиньте. Це дозволить прибрати основну масу того, що забиває унітаз та прочистити решту водою.

Можна спробувати пробити унітаз і за допомогою соди з оцтом. Спершу засипте в унітаз пів пачки соди, а потім вилийте туди 1 склянку оцту - це допоможе у випадку більших засмічень.

Що таке Quora?

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Читайте також:

Новини заразКонтакти