Як правильно віджиматись: фітнес-тренер повідомив, як зміцнити м'язи рук вдома

Як правильно віджиматись - ключові правила для заняття спортом вдома / Колаж Главред, фото: УНІАН, скріншот із відео

Віджимання є доступною вправою для покращення м'язового тонусу та загальної фізичної форми. Вони можуть бути важливою частиною вашої тренувальної програми.

Віджимання - це ефективна фізична вправа, яка зміцнює м'язи рук, спини, грудей та коремного пресу. Щоб виконувати віджимання правильно і безпечно, дотримуйтесь наступних кроків.

Правила для ефективного віджимання:

Як і в будь-якій фізичній вправі, важливо почати з комфортного рівня для вас і поступово збільшувати навантаження. Переконайтеся, що ви виконуєте вправу правильно і дотримуєтеся правильної техніки, щоб уникнути травм.

Водночас, тренер Віталій Попов у відео YouTube каналу Nikopolcity розповів про ключові помилки під час віджимання в домашніх умовах.

За словами тренера, завжди перед тренуванням, а також перед віджиманнями ви повинні добре розігріти своє тіло і зробити складну розминку, щоб уникнути травм. Також раніше ми розповідали, які вправи найкраще підходять для пресу: Найкращі вправи на прес: всього 12 хв на день для ідеальної форми

Помилки під час віджимання:

Уникайте такого Т-подібного стану / Фото: скріншот із відео
Спина не повинна провисати / фото: скріншот із відео

Тренер також вказує, що починати віджимання ви можете з 3-5 підходів. Повторень стільки, скільки ви отримуєте ідеально чисто. Ви повинні відчувати втому у м'язах грудних, плечах та трицепсах. Тренер уточнює, що потрібно в середньому робити до 20-25 повторень, більше повторень робити немає сенсу. Інтенсивність краще збільшувати за рахунок темпу виконання вправи, кількості підходів, а також скорочення відпочинку у цій вправі.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти