Як попрасувати речі, якщо вдома немає світла - перевірені способи

Що можна використовувати замість праски, коли немає світла / Колаж: Главред, фото: flickr, pixabay

Через відключення світла доводиться шукати способи, як робити побутові справи без електроенергії. Наприклад, є лайфхаки, як попрасувати без світла одяг.

Прасування одягу в умовах постійних відключень світла часто відходить на другий план, адже господині набагато важливіше встигнути попрати речі чи приготувати їсти. Однак, якщо знати, як попрасувати без праски швидко речі, можна виконувати цю побутову задачу і під час відключень. В етері з "Сніданок 1+1" розповіли про способи прасування одягу без праски.

Як попрасувати одяг водою

Якщо у вас немає світла, а попрасувати сорочку вкрай необхідно, є два методи, які допоможуть із цим справитись. Перший можна застосовувати, якщо у вас є більше часу. Щоб розгладити тканину, намочіть сорочку у воді, не викручуйте і повішайте на вішак до повного просихання.

Якщо ж ви обмежені у часі, одягніть сорочку на себе. Приготуйте невелику посудину з водою і замочуйте туди руки. Ними розправляйте складки на сорочці. Це потребує більше зусиль, але одяг висохне значно швидше і сорочка розпрямиться.

Дивіться відео, як можна попрасувати одяг без праски:

Як випрямити сорочку вирівнювачем для волосся

Якщо у вас пом'яті лише низ або краї сорочки, можна скористатися портативним вирівнювачем для волосся. Він не потребує включення у розетку і за принципом праски досить швидко вирівняє тканину. Однак для прасування усієї поверхні сорочки він не підходить.

Чи можна попрасувати одяг феном

Якщо у вас є генератор, або інший альтернативний засіб живлення, коли відключили світло, то можна попрасувати речі феном. Повісьте одяг на вішалку та змочіть його невеликою кількістю води. Увімкнений фен направте струменем гарячого повітря на проблемні ділянки одягу, акуратно розгладжуючи складки.

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

«Сніданок з 1+1» — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. «Сніданок з 1+1» подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

«Сніданок з 1+1» має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Інші лайфхаки та поради щодо користування праскою:

Новини заразКонтакти