Як пережити розставання: що не варто робити відразу після розриву

Коли стане легше після розставання / Колаж Главред, фото freepik

Згадувати тільки хороше, ігноруючи причини, за якими стосунки закінчилися, може заважати рухатися вперед.

Розставання - це непростий і часто болючий процес, який ставить перед нами безліч викликів. Це час глибоких емоційних переживань, внутрішніх роздумів і, в кінцевому підсумку, особистісного зростання. Кожен з нас переживає розставання по-своєму, але існують загальні моменти і відчуття, які багато хто знаходить впізнаваними, пишет Oprah Daily.

Стадії розставання

Розставання - це не тільки кінець відносин, але і початок нового етапу самопізнання і відновлення. Психологи часто виділяють кілька стадій, через які проходить людина, переживаючи розрив:

Як пережити розставання

Переживання розставання - індивідуальний процес, але існують загальні рекомендації, які можуть допомогти:

Як довго триватиме біль від розриву

Тривалість болю від розриву залежить від багатьох факторів, включаючи глибину прихильності, тривалість стосунків, обставини розриву стосунків та індивідуальні особливості особистості. Для деяких це може зайняти кілька тижнів, для інших - місяці або навіть роки. Головне - дати собі час на відновлення і не квапити події.

Що не слід робити після розставання

Існує кілька дій і поведінкових моделей, які можуть погіршити стан і затягнути процес відновлення. Ось що краще уникати:

Фокусуючись на самоуході і особистісному зростанні, поступово можна знайти шлях до відновлення і відкрити для себе нові горизонти щастя і задоволення.

Oprah Daily

Американський щомісячний журнал, заснований ведучою ток-шоу Опрою Вінфрі та компанією Hearst Communications. У 2021 році Вінфрі та Херст провели ребрендинг журналу під назвою Oprah Daily. Вперше журнал був опублікований 19 квітня 2000 року. З моменту заснування журналу і до випуску у вересні 2020 року Опра з'являлася на обкладинці кожного номера.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти