Як зберігати вимкнений холодильник, щоб не зламати його

Як правильно "законсервувати" холодильник / Колаж: Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

Іноді виникає питання, що робити із холодильником, коли він не використовується, а це дуже важливо знати.

Холодильник - звична для побуту кожного річ, але затяжна відпустка, переїзд чи кількаденне відрядження змушують задуматись, як зберегти свіжість у вимкненому холодильнику.

Якщо ви дбаєте про безпеку та справність побутової техніки, вас може зацікавити: як помити мультиварку всередині та зовні: найкращі лайфхаки.

Користувачі Quora поділилися порадами, як залишити холодильник на довгий час безпечно. Першочергово варто прибрати всі продукти з нього та відмити доступні поверхні від забруднень.

"Желейні плями, розлита газована вода, будь-яка органічна речовина, що залишилася всередині, приверне увагу жуків", - наголошують в обговоренні.

Перш ніж вимкнути його, перекрийте подачу води в автоматичний льодогенератор, якщо він є, і дайте льодогенератору пройти через останню партію кубиків. Далі, якщо ви плануєте покинути домівку на тривалий період, вимкніть холодильник.

Усі двері холодильника варто залишити відчиненими, щоб забезпечити циркуляцію свіжого повітря. Немає необхідності класти всередину щось для цього додатково.

Одразу виникає питання, скільки можна тримати холодильник у вимкненому стані. Обмежень щодо цього немає, якщо він чистий, вимкнений і з відчиненими дверима. Ймовірно, через шість місяців вам доведеться витерти трохи пилу і прибрати павутину, але прибрати це буде не проблемою і на роботу холодильника не вплине.

Що таке Quora?

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Інші новини, які вам сподобаються:

Новини заразКонтакти