Як зберігати гроші, щоб не зіпсувалися: 3 "золоті" правила, які має знати кожен

Як зберігати гроші, щоб не зіпсувалися/ колаж: Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Якщо неправильно зберігати готівку вдома, купюри можуть так зіпсуватися, що користуватися ними буде неможливо. Щоб не втратити гроші, варто знати низку правил.

Якщо ви звикли частину своїх коштів зберігати вдома готівкою, то варто потурбуватися про створення для них спеціальних умов, за яких купюри не будуть псуватися і не втратять своєї придатності. Якщо зберігати ці кошти неправильно, то є ризик втратити їх через псування.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Як сказати українською "ни в коем случае": мовознавець здивував відповіддю

Наприклад, зберігання купюр у вологому місці може призвести до того, що з часом на них може з’явитися пліснява, а от від тривалого перебування під сонячним промінням вони можуть просто "вигоріти" і стати непридатними для використання. Але це не єдині негативні фактори, які впливають на зберігання готівки.

Звісно, не завжди може вийти створити у себе вдома умови, подібні до умов зберігання готівки в банках. Але якщо дотримуватися низки важливих правил, то точно можна звести до мінімуму усі ризики втратити свої кошти через неправильне зберігання.

1. Захищати від сильного нагрівання і світла

Головним завданням під час зберігання купюр є захист їх від сонячного і штучного освітлення і сильного нагрівання. Тому схованка для готівки не повинна бути там, куди є прямий доступ сонячного проміння чи освітлення кімнати, а також точно не має розташовуватися поруч з нагрівальними приладами. Вплив тепла і світла може зруйнувати поверхневий шар банкнот. Від тепла купюри можуть пересохнути, а від світла – "вигоріти".

2. Берегти від вологи

Волога – це ще один серйозний фактор, який може дуже швидко зіпсувати купюри. Якщо схованка готівки розташована у місці з підвищеною вологістю, то купюри можуть стати непридатними для використання, адже волога руйнує структуру банкнотного паперу.

3. Не класти купюри в книги

Якщо тривалий час зберігати купюри, поклавши їх між сторінками книги чи газети, то поліграфічна фарба через певний проміжок часу може відбитися на грошах.

Отже, ідеальним для зберігання купюр є темне місце, подалі від джерел світла і тепла та з комфортним рівнем вологи. Готівку бажано зберігати у спеціальних вакуумних упаковках, які захистять купюри від вологи, перепадів температури, ультрафіолетового проміння та інших факторів. Підійдуть для зберігання також пластикові контейнери або скляні банки з кришкою.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти