Як часто потрібно міняти зубну щітку: правило, яке повинен знати кожен

Як часто потрібно міняти зубну щітку/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Як зрозуміти що час міняти зубну щітку? Усім варто знати наперед, скільки часу можна користуватися таким предметом гігієни і коли він потребує оновлення.

Зубні щітки не призначені для того, щоб ними користувалися вічно – рано чи пізно настає той момент, коли щітка просто зношується, і користуватися нею надалі стає неефективно. Важливо не проґавити цей момент і вчасно зрозуміти, що час міняти зубну щітку. Адже якщо щітка уже зносилася, то вона не зможе нормально очищати зуби, а це у свою чергу може призвести до проблем зі здоров’ям зубів і ротової порожнини загалом.

Радимо також прочитати матеріал: Знайти помилки на картинці за 12 секунд зможуть лише люди з високим IQ: складна загадка

Бувають моменти, що навіть одного погляду на зубну щітку достатньо для визначення того, що вона уже потребує заміни – наприклад, щетина на ній уже стерлася або погнулася від тривалого використання. Звісно, краще такого моменту не чекати, адже чищення такою щіткою матиме досить низьку ефективність.

Нова щітка ретельно очищає зуби, є ефективною у профілактиці карієсу, зубного нальоту і неприємного запаху з рота.

Натомість якщо чистити зуби старою зубною щіткою, то з часом можна зіткнутися з низкою проблем. Серед таких потенційних проблем, зокрема, захворювання слизової оболонки порожнини рота, карієс та низка інших. Крім цього, якщо чистити зуби старою щіткою, то є ризик пошкодити слизову оборонку рота стертими або загнутими ворсинками.

Тому кожному з нас варто наперед знати, як довго можна користуватися зубною щіткою і як часто потрібно міняти зубну щітку, щоб не проґавити "золотий час" для її заміни на нову.

Отже, зубну щітку варто змінювати раз на 12-16 тижнів. І краще не чекати понад 16 тижнів, щоб її замінити, адже тоді вона вже може бути не такої ефективною для чищення.

Але тут важливо звернути увагу на ще один момент. Є кілька випадків, коли зубну щітку варто викинути раніше зазначеного терміну:

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти