Господиням на замітку: як легко "відклеїти" пергамент від випічки

Як відірвати пергамент від випічки / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, скріншот з відео

Навіть якщо випічка міцно прилипла до пергаменту, існує простий спосіб її від’єднати. Вам знадобиться лише кілька хвилин.

Ситуація, коли пергаментний папір прилип до випічки, знайома багатьом. Це може стати справжнім випробуванням, але не варто впадати в паніку. Якщо діяти обдумано, ви зможете врятувати свою страву та насолодитися її смаком.

По-перше, якщо ваша випічка прикріпилася до пергаменту, не поспішайте віддирати його, пошкоджуючи сам виріб. Навіть якщо ви готували страву для святкового столу, не хвилюйтеся: смак вашої випічки не постраждає.

Один з найефективніших способів вирішення цієї проблеми — злегка зволожити пергамент, поділилася користувачка TikTok із ніком @sweettouchdesign33. Для цього перенесіть випічку з пергаментом на зволожений рушник. Зачекайте кілька хвилин, поки волога не просякне папір.

Завдяки цьому пергамент легко відійде і ви зможете його прибрати, не залишаючи слідів на випічці. Цей спосіб особливо добре працює для виробів з дріжджового тіста.

Дивіться відео, як легко відірвати пергамент від випічки:

Якщо ви випікали страву з листкового тіста, варто діяти дещо інакше. Найкраще залишити випічку в духовці ще на 10-15 хвилин після того, як вона буде готова. Це дозволить їй охолонути природним чином. Коли ваша випічка трохи охолоне, пергамент з легкістю відділиться.

TikTok

TikTok ("ТікТок") - сервіс для створення та перегляду коротких відео, що належить пекінській компанії "ByteDance". Запущена 2018 року міжнародна версія є провідною відеоплатформою для коротких відео в Китаї та стає дедалі популярнішою в інших країнах, ставши одним із найшвидшезростаючих і найзавантажуваніших застосунків, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти