Експерт знайшов 6 таємних символів на картині "Таємна вечеря" Леонардо да Вінчі

6 таємних символів на картині "Таємна вечеря" Леонардо да Вінчі / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, Daily Mail

Зображення «Таємної вечері» відомого художника Леонардо да Вінчі є однією з найвідоміших картин у світі.

Історичний експерт стверджує, що є шість прихованих символів в шедеврі 1495 року, який розповідає історію арешту і воскресіння Ісуса, пише Daily Mail.

Хоча прихована символіка у творі Леонардо да Вінчі "Таємна вечеря" не підтверджена науковцями, блогер Culture Critic детально описує шість таємниць, які він розгледів.

Вам також може бути цікаво: Непросто буде знайти обличчя художника на картині за 8 секунд: загадка на кмітливість.

"Це складність і символізм, вплетені в зображення, спонукали людей спекулювати відтоді, як да Вінчі створив картину. І як завжди, у Леонардо немає нічого випадкового", – каже він.

За його словами, на картині Юду зображено в тіні, адже він уже зрадив Ісуса, і тепер стискає в руці "закривавлені" срібняки. Culture Critic звертає увагу на те, що біля руки Юди знаходиться щось схоже на контейнер для солі, який він перекинув. Це, мовляв, символізує порушену угоду з Богом.

Таємні символів на картині "Таємна вечеря" / фото: Daily Mail

Також експерт вказує на те, що Христос на картині да Вінчі зображений у трикутній формі, що символізує Святу Трійцю: Бог-Отець, Ісус-Син і Святий Дух.

Таємні символів на картині "Таємна вечеря" / фото: Daily Mail

В той же час, святого Петра да Вінчі намалював з ножем. За словами блогера, ніж вказує на спробу Петра врятувати Ісуса, відрізавши вухо Малху, який був слугою єврейського первосвященника Каяфи та який був серед 450 чоловіків, яким наказали заарештувати Ісуса.

Таємні символів на картині "Таємна вечеря" / фото: Daily Mail

Culture Critic каже, що Святий Фома на "Таємній вечері" стоїть ліворуч від Ісуса з "цікаво піднятим у повітря" пальцем. Це, мовляв, може символізувати апостола, який пізніше вимагає доказів того, що Ісус воскрес із мертвих.

Таємні символів на картині "Таємна вечеря" / фото: Daily Mail

Експерт підкреслює, що є на картині Леонардо да Вінчі і таємнича постать ліворуч від Ісуса. Деякі науковці припускають, що це Марія Магдалина, яка подорожувала з сином Божим і була однією з його відданих послідовниць. Проте більшість дослідників переконані, що насправді це один із наймолодших чоловіків-апостолів Іван, чия бліда шкіра та жіночі риси обличчя спонукали людей вірити, що це таємнича незнайомка.

Таємні символів на картині "Таємна вечеря" / фото: Daily Mail

Що відомо про Daily Mail

Daily Mail - британська щоденна таблоїдна газета середнього сегменту, заснована в 1896 році, а також новинний веб-сайт, що видається в Лондоні. Станом на 2020 рік це була найбільш високооплачувана газета у Великій Британії. Її сестринська газета The Mail on Sunday була заснована в 1982 році, шотландське видання було засноване в 1947 році, а ірландське - в 2006 році. Контент з газети з'являється на веб-сайті MailOnline, хоча веб-сайт управляється окремо і має власного редактора, повідомляє Вікіпедія.

Читайте також:

Новини заразКонтакти