Де потрібно зберігати банани на кухні: будуть свіжими цілий тиждень

Де зберігати банани вдома / колаж: Главред, фото: unsplash

Чому не можна ставити банани в холодильник - у Мережі повідомили корисні поради.

Часто люди хочуть подовше насолодитисть смачними та свіжими бананами, але іноді це можу бути складно, адже вони швидко стигнуть та перетворюються на "чорну кашу".

Часто люди кладуть банани до холодильника, однак це не завжди правильне рішення. Лінда Тайлер, автор кулінарних книг і творець Gracious Vegan запропонувала маловідоме рішення проблеми, передає видання Mirror. Вона пояснила, що поклавши жовті банани в холодильник, ви можете надовго зупинити їх псування, але зовнішня шкірка стане коричневою.

"Якщо ви зможете змусити себе очистити цю коричневу шкірку наступного тижня, ви побачите, що банан всередині буде твердішим, ніж ті, які були при кімнатній температурі і його смак буде чудовим", - пояснила вона.

Також все залежить від особистих уподобань людей, адже хтось любить тверді банани, а хтось - м'які.

"Іншими словами, якщо ви любите "середні" банани, вам слід подумати про те, щоб охолодити їх відразу після того, як вони втратять зелений відтінок. Однак, якщо ваші банани занадто зелені, коли ви починаєте цей процес, ви можете зіткнутися з проблемами. Я спробувала охолодити пару зелених бананів. Хороша новина полягає в тому, що шкірка не стала коричневою", - пояснила Лінда.

Однак проблема може бути в тому, що банан всередині не почав дозрівати, тому він не був солодким або смачним, він просто застряг у попередньому стані. Тому, щоб подовжити термін служби бананів, тримайте їх окремо на кухонній поверхні, допоки вони не пожовкнуть, а потім поставте в холодильник. Це може продовжити термін їх зберігання на тиждень.

Кулінар також пояснила, що банани, як і більшість інших фруктів, виробляють гормон росту під назвою етиленовий газ під час дозрівання. Ось чому тримати їх у мисці з фруктами може бути поганою ідеєю, оскільки етилен, який вони виділяють, може спричинити надто швидке дозрівання інших фруктів.

"Якщо ви вирішили зберігати їх поряд з іншими фруктами, загортання зрізаних стебел у харчову плівку може допомогти зменшити кількість виробленого газу. І навіть якщо ваші банани стануть занадто стиглими, ще не все втрачено", - додала Лінда.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти