Що означає слово "дрипає": мало хто знає правильну відповідь

Що означає слово "дрипає"/ колаж: Главред, фото: скрин, unsplash.com

В українській мові можна використовувати слово "дрипає", але не варто вживати слово "моросить".

Коли у розмові з іншими людьми ми чуємо слово "дрипає", то це може наштовхнути на думку, що йдеться про воду. Але мало хто одразу здогадується, про яке саме природне явище йдеться.

Що саме означає це слово, пояснила автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній.

"Днями наша колега повернулася з обідньої перерви і сказала, що на дворі дрипає. Ми здивувалися, бо раніше такого слова не чули. Але з’ясувалося, що таке слово є, і його вживають, коли говорять про дрібний дощ. Наприклад, можна сказати, що надворі дрипає, або мжичить, або накрапає. Але в жодному разі не "моросить" – слова "моросить" немає в українській мові", – зазначила Багній.

Дивіться відео про те, що означає слово "дрипає":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, як українською буде "стелька". Замість цього слова, яке є калькою з російської мови, варто використовувати інше милозвучний термін.

Також раніше Ольга Багній розповіла, що означає слово "мент" і чому більшість людей помиляється у його значенні. Перше значення, що приходить на думку багатьом людям, які чують це слово, насправді неправильне.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти