Що потрібно робити восени з садом: прості дії збережуть його на наступний рік

Що потрібно робити восени з садом / колаж: Главред, фото: скріншот

Главред розповість, що можна робити в саду у вересні, щоб він добре простояв до наступного сезону.

Сад - цінна власність для багатьох українців. Як і будь-яке господарство він вимагає догляду та уваги після розпалу сезону. Восени, перед морозами, можна приступати до підготовки саду до зимівлі і наступного сезону. Ми розповімо, чим обробляти сад у вересні і як підготувати його до холодів.

Що можна робити в саду у вересні

Коли розпал літнього сезону пройшов, можна приступати до турботи про нього і підготовці до зимування. Після літа можна приводити в порядок багаторічні рослини і, наприклад, подбати про перезимівлю півоній. Також можна утеплити троянди і садити цибулинні рослини. Крім іншого - варто приділити час газонам і обробити плодові дерева.

Що потрібно робити восени з садом

Восени досвідчені садівники приступають до обрізання кущів і рослин. Багато удобрюють грунт і прибирають стару мулчу. Також варто обробити сад від шкідників і хвороб. І, звичайно, необхідно очистити декоративні рослини і чагарники.

Чим обробити сад у вересні

Сад у вересні можна починати обробляти з перекопування грунту і внесення добрив. Підживлювати можна свіжим кінським гноєм - робити це необхідно тільки восени, адже навесні заборонено. Також з органічних добрив можна використовувати коров'як і пташиний послід. Друге - найбільш концентроване добриво для саду.

Також вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти