Що не можна клеїти суперклеєм: прості поради, які має знати кожен

Чого боїться супер клей, і як його краще не використовувати / Скриншот YouTube

Суперклей момент та інші подібні клеї - знахідка в господарстві, проте їх краще не використовувати для скріплення деяких речей, щоб нічого не зіпсувати.

Суперклей часто стає справжньою паличкою-виручалочкою в будинку. Часом здається, що клей можна використовувати практично для будь-яких дрібних робіт. Здавалося б, ми знаємо, як правильно використовувати суперклей, але це не зовсім так. Далеко не кожні предмети і деталі можна з'єднати за допомогою такого клею.

Сподобався матеріал? От, що вас ще може зацікавити: як відмити застарілий жир з решітки плити: дуже простий, але дієвий спосіб

Що не клеїть супер клей

Суперклей і папір

Багато хто цікавиться, чи можна суперклеєм клеїти папір. Загалом, можна, але не потрібно. На ньому з'явиться прозора плівка, яка буде помітною. Тому краще так не робити.

Супер клей і скло

Скло склеїться, але лише на певний час. У скла є лужна реакція, і вона негативно впливає на суперклей. Тому, найімовірніше, з'єднання буде неміцним і з часом зруйнується.

Деякі види пластику

Поліетилен, поліпропілен і тефлон суперклеєм теж краще не клеїти. Допускається це лише в тому разі, якщо до цього поверхні були оброблені праймером або активатором.

Силіконова гума і м'яка шкіра

Їх теж суперклеєм склеювати не рекомендується, тому що з'єднання буде недовговічним. Те ж саме стосується еластичних, а також тих матеріалів, які контактуватимуть з водою.

Електричні контакти і з'єднання та суперклей

Не можна приклеювати суперклеєм роз'єми зарядки. Категорично не радять цього робити, оскільки виникне безліч проблем: суперклей не проводить струм і здатен пошкодити плату та деталь.

Якщо паяти деталь від плати після суперклею, існує ризик отримати хімічний опік ока. Тому суперклей у цих випадках використовувати не можна.

Суперклей для нігтів

Не радять використовувати суперклей і для нігтів. Такий клей містить безліч хімікатів і агресивних інгредієнтів. У результаті може статися подразнення шкіри.

Інші новини:

Новини заразКонтакти