Чим замінити вершкове масло у випічці: 5 найкращих варіантів, які зроблять смак ідеальним

Що можна використовувати замість вершкового масла/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Такі продукти допоможуть ідеально замінити масло під час приготування різних видів випічки, а смак від цього стане ще кращим.

Натуральне вершкове масло дуже корисне для організму, адже містить багато вітамінів та інших поживних речовин і підтримує роботу всього організму. Але вживати його потрібно помірно – не більше 40-50 грамів на добу, адже зловживання цим продуктом може призвести до хвороб серця та судин.

Якщо ви намагаєтеся зменшити кількість масла у своєму раціоні, або під час приготування страв чи замішування тіста для випічки виявилося, що вдома немає цього важливого продукту, то варто знати, що можна використовувати замість вершкового масла.

На сайті kitchenaid розповіли, якими п’ятьма продуктами можна замінити вершкове масло у випічці.

1. Маргарин

У випічці масло можна замінити маргарином. Цей продукт виготовляється здебільшого з рослинної олії і має смак вершкового масла. Завдяки високому вмісту води він може створити м’якшу консистенцію тіста. Якщо масло у тісті заміняється маргарином, то потрібно брати таку ж саму кількість цього продукту, скільки масла мало бути по рецепту. Проте маргарин не є корисним, тому краще не зловживати його вживанням.

2. Оливкова та рослинні олії

Соняшникова, оливкова та інші рослинні олії також можуть бути чудовими замінниками вершкового масла у випічці. Печиво та тістечка, випечені з оливковою олією, мають легкий фруктовий смак. Потрібно використовувати три четвертих частини олії від тієї кількості масла, яка нею заміняється. Якщо у вашому рецепті потрібне розтоплене вершкове масло, ви можете замінити його олією у пропорції 1:1.

3. Кокосова олія

Вершкове масло можна замінити кокосовою олією у співвідношенні 1:1. Така олія, яка може бути як твердою, так і рідкою, може надати стравам кокосовий смак, тому вона ідеально підходить для шоколадних страв або страв із тропічним смаком. Можна використовувати її для різноманітної випічки та для створення хрусткої текстури печива.

4. Гарбузове пюре

Гарбузове пюре є смачною, багатою поживними речовинами альтернативою вершковому маслу для випічки. Гарбуз не тільки надає солодкості випічці, але й може додати крему сезонних осінніх ноток. Замінюючи масло гарбузовим пюре, потрібно брати 3 частини пюре гарбуза замість 4 частин масла (наприклад, якщо масла потрібно 200 г, то гарбузового пюре потрібно взяти 150 г).

5. Сир

Вершковий сир, маскарпоне, рікота і навіть твердий сир можуть замінити вершкове масло в багатьох рецептах. Їх потрібно додавати у випічку в такій же кількості, скільки було потрібно вершкового масла. Сир рікота перед цим потрібно процідити, щоб переконатися, що у тісто не потрапить занадто багато рідини.

Що таке KitchenAid?

KitchenAid - американський бренд побутової техніки, що належить компанії Whirlpool Corporation. Компанія була створена в 1919 році на базі корпорації Hobart Corporation, щоб виробляла стаціонарні міксери; перша представлена ​​модель - "H-5". Компанія зіткнулася з жорсткою конкуренцією, оскільки на ринку, що стрімко розвивається, з'явилися конкуренти. У 1930-х дизайнером Егмонтом Аренсом було створено модель міксера під назвою «К». Ця модель стала візитною карткою компанії і практично не змінилася відтоді. Другий напрямок, представлений компанією в 1949 — посудомийні машини, пише Вікіпедія.

Чим замінити вершкове масло у стравах/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти