Блистітиме, як нова: чим відмити каструлю, що згоріла

Чи можна відмити каструлю від гару / Колаж: Главред, фото: pixabay

Приготування їжі улюблена справа для багатьох, але миття посуду після - морока, особливо коли не знаєш, чим очистити каструлю, що пригоріла, в домашніх умовах.

Приготування їжі завжди супроводжується миттям посуду, і якщо вимити тарілки не така вже проблема, то чимало господинь часто витрачають години у пошуку методу, як прибрати нагар, що пригорів, з каструлі.

Якщо ви турбуєтесь про чистоту кухні, вас може зацікавити: як почистити конфорки газової плити: блискучі методи без зайвих витрат.

Home Made Simple поділилося найефективнішими лайфхаками, чим можна очистити каструлю усередині та зовні після не зовсім вдалого приготування вечері.

Перш за все, зніміть всі пригорілі шматочки обережно, щоб не пошкодити поверхню посуду. Якщо у вас чутлива поверхня, як наприклад антипригарна, керамічна чи мідна, уникайте використання агресивних скребків.

Після цього, навіть якщо у вас виникає сумнів, чи можна відмити каструлю від гару, варто спробувати декілька ефективних методів. Наповніть каструлю гарячою водою і додайте концентрований миючий засіб для посуду. Замочіть на ніч, а потім спробуйте очистити каструлю дерев'яною ложкою. Цей спосіб підійде навіть у тому випадку, якщо ви не знаєте, як відмити їжу, що пригоріла, в емальованій каструлі. Адже поверхня посуду не пошкодиться.

Якщо замочування не допомогло, закип’ятіть мильну воду прямо у каструлі. Дайте їй прокипіти 5-10 хвилин, охолодіть, і вимийте посуд м'якою губкою. Важливо, що цей спосіб підходить і тоді, коли ви шукаєте, чим відмити каструлю, що сильно пригоріла, з нержавіючої сталі, але губка повинна бути дуже м'яка.

Ще один варіант - використати суміш з харчової соди і води. Нанесіть її на пригорілу ділянку на 10 хвилин, потім протріть губкою.

Що таке Home Made Simple?

Home Made Simple – видання, яке публікує поради та ідеї для дому переважно на своєму веб-сайті. Окрім цього воно займається рекламою продуктів, надаючи корисну інформацію, наприклад рецепти та поради, а не лише рекламні та маркетингові повідомлення, пише Вікіпедія.

Інші новини, які можуть вас зацікавити:

Новини заразКонтакти