День Катерини: теплі привітання, листівки та картинки для прекрасної іменинниці

З Днем Святої Катерини

Ми розповімо, коли день Катерини за церковним календарем і допоможемо привітати красуню.

У православному календарі є безліч свят на честь святих. Особливою популярністю користується день Катерини. Вона жила в один час з Ісусом Христом. Однак не це зробило її святою великомученицею, а її бажання пов'язати життя з людиною, знання і мудрість якої вище і більше, ніж у неї, а також гарячі молитви Богородиці.

Значення імені Катерина

Вважається, що в основі сучасного імені лежить давньогрецьке Αικατερίνη, що означає Айкатерина – вічно чиста, непорочна. Власниці імені в своєму характері обов'язково зберігають чесність і відкритість. Такі жінки чесні по відношенню до себе і оточуючих. Це часто стає проблемою, адже в світі безліч людей, які шукають вигоду для себе нечесними шляхами.

Коли відзначають день Катерини

У православному календарі є кілька дат, коли можна привітати з днем Катерини. У грудні - 7, а також у лютому – 5 і 17. Тепер ви знаєте, якого числа іменини у Катерини.

Чим відома свята

7 грудня православні віруючі вшановуватимуть день святої великомучениці Катерини Олександрійської. Свята шанується, як в православ'ї, так і в католицькій церкві.

Переказ свідчить, що Катерина Олександрійська була дуже красивою і освіченою дівчиною із заможної сім'ї. Багато молодих людей шукали її уваги, але вона відкидала всі пропозиції. Причиною тому стало її бачення, в якому вона побачила себе поруч з Христом.

За її віру і прихильність християнській вірі імператор Максиміліан піддав молоду жінку гонінням і мукам. Під час ув'язнення її піддавали жорстоким тортурам, а потім стратили через обезголовлення. Саме день пам'яті святої великомучениці українці відзначать 7 грудня.

Привітання з днем Катерини

З днем ангела Катю можна привітати у віршах, прозі, своїми словами і навіть відправивши листівку. Ми пропонуємо обрати теплі слова і картинку в день Катерини прямо зараз.

З Днем Катерини

***

Я вітаю тебе, Катя!

Бажаю в житті бід не знати,

Долі картину, немов пазл,

З ланок щастя збирати.

Фрагменти радості, захоплення

У свою мозаїку вклади,

Вкрапленнями любові прекрасної

Завжди безмірно дорожи.

Додай здоров'я елементи,

Частинки пристрасті, доброти

І комплектуй шедевр свій яскравий

Осередком казкової мрії.

***

На календарі сьогодні

Знову 7 грудня —

З Днем Святої Катерини

Вітаю я тебе.

Нехай Тебе Катерина

Від напастей захистить,

І в справах твоїх допоможе,

І ворогів вгамує.

Щастя, міцного здоров'я

В цьому житті непростий!

А заступниця свята

Буде нехай завжди з тобою.

З Днем Катерини

***

Бажаю нашій Катюшеньке щастя,

Не такого, як сонце, тому що сонце пече,

Не такого, як річка, бо річка тече,

Не такого, як вітер, бо вітер гуляє,

А такого, як небо, бо небо безмежне!

***

Вітаю з Днем ангела! Бажаю в день святої Катерини величезного щастя, добра, щирої віри в краще. Зустрічайте людей з відкритим серцем. Нехай тебе оберігає ангел-хранитель і допомагає йти правильним шляхом.

З Днем Катерини, картинки

***

Наша мила Катюша! Нехай Свята Катерина береже тебе і наставляє тебе на вірний шлях. Бажаю тобі в цей день здоров'я, всіх благ, успіхів і щастя. Нехай кожен день буде наповнений вірою в хороше, світлом і теплом.

День Катерини листівки

***

Вітаю зі світлим і благодатним святом Святої Катерини! Нехай Свята Катерина ніколи не покидає тебе, допомагає, напучуючи тебе у всьому, і захищає від бід! Бажаю тобі справжнього щастя, терпіння у важкі періоди, сильної віри в душі, чистих помислів і спокійного життєвого шляху!

Автор: Марина Лугина
Новини заразКонтакти