Радониця 2020: яке сьогодні свято 28 квітня і що робити

28 квітня - батьківський день Радониця - що не можна робити, прикмети / УНІАН

У вівторок після Красної гірки у православних відзначається Радониця 2020 – що не можна робити в цей день, а що потрібно, з'ясував Главред.

28 квітня 2020 – сьогодні свято поминальне. Це Радониця 2020.

ООН проводить Всесвітній день охорони праці, а Росія – День боротьби за права людини від хімічної небезпеки (День хімічної безпеки) та День працівників швидкої медичної допомоги.

За народним календарем, 28 квітня – Пудів день.

28 квітня – свято церковне

Православні 28 квітня вшановують учнів і послідовників святого Павла – апостолів від сімдесяти Пуда, Аристарха і Трохима. За переказами, вони разом зі святим Павлом проповідували слово Боже.

Посту немає.

Читати такожЦерковний православний календар на травень 2020 – всі церковні свята

28 квітня – прикмети

Є такі прикмети 28 квітня на погоду:

28 квітня – Радониця – що не можна робити, а що потрібно

В цю пору найбільше працюють бджолярі. На Пуда на пасіці вже виносять перші вулика. Є навіть приказка: "На день святого Пуда виймай бджіл з-під спуда".

На Радоницу прийнято відвідувати могили рідних. Але в цьому році через карантин замість відвідування кладовищ доведеться молитися про небіжчиків вдома.

Також у цей день прийнято «годувати» покійних добрими справами, тобто роздавати милостиню – але при цьому треба назвати ім'я покійного і просити молитися за нього.

Читати такожВсі дні поминання покійних в 2020 році – коли батьківські суботи 2020За народними повір'ями, 28 квітня не можна:

28 квітня – іменини

День ангела справляють Анастасія та Василіса, а також Олександр, Андрій і Аристарх, Віктор, Кіндрат, Леонід і Лук'ян, Сава і Севастян, Трохим і Федір.

28 квітня – хто народився

28 квітня народилися такі знаменитості:

Новини заразКонтакти