Жорстка вода: як вберегти волосся

Жорстка вода містить скупчення мінералів, таких як кальцій і магній/ fashionlady.in

Жорстка вода містить скупчення мінералів, таких як кальцій і магній.

Якщо ви коли-небудь мили руки і після цього помітили на них плівку, це результат жорсткої води. А тепер уявіть, що вона робить з вашими волоссям.

Це пов'язано з тим, що жорстка вода містить скупчення мінералів, таких як кальцій і магній. Це створює плівку на волоссі, що ускладнює проникнення вологи. В результаті волосся залишаються сухим і схильним до ламкості. Залиште ці питання невирішеними, і це може навіть призвести до випадання волосся.

На щастя, є щось, що ви можете зробити, щоб протидіяти цим ефектам.

Вплив жорсткої води на волосся

Хоча жорстка вода сама по собі не шкідлива, є і недоліки, коли мова йде про волосся і шкіру. Одне дослідження 2016 року за участю 15 жінок показало, що жорстка вода пошкоджує волосся. Це було виявлено після миття зразків волосся як в жорсткій, так і в дистильованій воді протягом 30 днів.

В кінці дослідження волосся із зразків жорсткої води зменшилися по товщині, а також стало пухнастими.

Додаткові симптоми волосся, які можуть виникнути при митті волосся в жорсткій воді, включають:

Деякі люди навіть зазнали втрату волосся в результаті їх ламкості.

Короткострокові проблеми можуть перетворитися на довгострокові проблеми

"Ці короткострокові проблеми перетворяться на довгострокові, які також неминуче вплинуть на зростання здорового волосся», - пояснює майстер-перукар Маршалл лінь.

Одне дослідження з 70 чоловіків показало, що волосся втрачає міцність при впливі жорсткої води в порівнянні з деіонізованою водою. В результаті це призвело до ламкості волосся. А коли волосся слабке, вони рідшають.

"Жорстка вода може навіть ускладнити роботу вашого колориста", - говорить Мара Росзак, знаменитий перукар і власниця салону. Коли з волоссям важко працювати, «це призводить до більшого навантаження на волосся в цілому».

Крім того, доктор Патрік Ангелос, автор книги «Наука і мистецтво відновлення волосся», говорить, що випадання волосся може статися, коли жорстка вода серйозно впливає на шкіру голови. Однак це частіше зустрічається у людей з екземою або псоріазом.

Як відновити волосся, пошкоджене жорсткою водою

Якщо ви хочете повернути до життя пошкоджене волосся, ці методи допоможуть.

Встановіть насадку для душу з пом'якшувачем води.

М'яка вода по суті протилежна жорсткій воді. Хоча вона містить деякі мінерали, їх концентрація далеко не така висока, як в жорсткій воді.

Це означає, що вона чистіше і здоровіше. Хоча найкращий метод очищення води - це встановлення в будинку пристрою для пом'якшення води, але це може виявитися дорогим.

Рентабельною альтернативою є покупка насадки для душу з пом'якшувачем води.

"Ці душові насадки мають картриджі, наповнені вуглецем для видалення мінералів, перш ніж вода торкнеться волосся», - говорить Мартіно Картьє, перукар і власник салону Martino Cartier.

Використовуйте очищаючий шампунь

За словами Марії Елізабет, власниці Salon deZen в США, освітлюючий шампунь може допомогти оживити волосся, пошкоджені жорсткою водою.

"Кращий спосіб повернути волоссю колишню красу-видалити мінеральні відкладення", - говорить Елізабет.

Використовуйте його принаймні один раз на тиждень і виберіть той, «який зосереджується на цій проблемі, а не тільки на видаленні скупчень засобів для укладання», - пояснює Елізабет.

Нанесіть маску для волосся

Не рідше двох разів на тиждень відновлюйте вологість і сяйво локонів за допомогою живильної маски для волосся.

"Переконайтеся, що ви добре масажуєте шкіру голови і опрацьовуєте її до кінчиків волосся», - радить Лін. "Залиште маски як мінімум на 5 хвилин", - додає вона.

Ви також можете пом'якшити волосся за допомогою незмивного кондиціонера. Елізабет радить вибирати той, у якого низький рівень pH. "Це допоможе закрити кутикулу, зберігаючи вологість та мінерали назовні".

Спробуйте полоскання з цитрусовими і оцтом

Щоб боротися з пошкодженнями від жорсткої води, ви повинні почати з шкіри голови.

«Ви побачите, що суміш води, оцту та деяких цитрусових соків-це хороший природний засіб для лікування", - говорить лінь.

Яблучний оцет-хороший варіант, оскільки він знижує pH волосся і містить корисні для волосся вітаміни, такі як вітаміни B і C.

Як мити волосся в жорсткій воді

У вас є можливість приймати душ тільки з жорсткою водою? Хороша новина полягає в тому, що ви все ще можете запобігти пошкодженню, використовуючи ці методи миття волосся.

За словами Картьє, спочатку зосередьтеся на шкірі голови. Якщо ви не використовуєте освітлюючий шампунь, виберіть той, який в ідеалі не містить сульфатів.

Це допоможе видалити надлишки масла і сміття, не пошкодивши волосся.

Якщо випадання волосся викликає занепокоєння, доктор Ангелос радить обполіскувати волосся в напрямку природного зростання "від маківи до обличчя».

Потім Поль Лабрек, знаменитий стиліст-перукар і художній керівник салону і спа-салону по догляду за шкірою, радить перед нанесенням кондиціонера повністю обполоснути волосся.

Якщо ви можете витримати це, Лабрек рекомендує закінчити душ або ванну холодною водою, щоб закрити кутикулу.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти