Як прожити довше: смузі, що продовжує життя і молодість

Приготувати смузі неймовірно просто/Pixabay

Приготувати смузі неймовірно просто.

Фрукти є прекрасним джерелом мінералів, вітамінів і ферментів - всіх тих корисних речовин, яке живлять організм зсередини і зовні.

Як повідомляє великий дослідницький інститут Клініка Майо, фрукти багаті натуральними фітохімічними речовинами, які, як було доведено, допомагають запобігти старінню і попередити широкий спектр захворювань.

А саме, дієта з високим вмістом фруктів може допомогти знизити ризик раку, діабету, серцевих захворювань і високого кров'яного тиску.

Один із способів легко включити фрукти в свій раціон - це щодня пити смузі. Приготувати смузі неймовірно просто: все, що вам потрібно, це блендер і інгредієнти.

Читайте такожЯку каву пити, щоби довше жити: вчені розкрили секрет

Зокрема, фахівці рекомендують пити смузі з банана і ананаса.

Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти (виходить дві порції):

Метод полягає в тому, щоб помістити всі інгредієнти в блендер, збити їх і насолоджуватися.

Користь бананів для здоров'я

BBC Good Food пояснила, що банани - це відмінне джерело калію, а калій є одним з найбільш важливих електролітів в організмі. Це ключ до регулювання роботи серця і артеріального тиску. Фактично, ефективність продуктів, багатих калієм, таких як банани, для зниження кров'яного тиску доведена.

Ця думка підтримується Британським кардіологічним фондом (BHF), дієтолог якого Трейсі Паркер сказала: «Вживання більшої кількості продуктів, що містять калій, може бути корисно для серця». Банани багаті вітаміном B6, клітковиною і вуглеводами.

Користь ананаса для здоров'я

Цей тропічний фрукт з високим вмістом клітковини «допомагає поліпшити травлення».

Ананаси містять безліч вітамінів і мінералів, таких як кальцій, марганець, вітаміни А і С, а також фолієву кислоту. Чудовий фітонутрієнт, що міститься в ананасах, називається бромелайн, який відомий своїми протизапальними і антимікробними ефектами.

Live Science повідомила, що хронічне запалення пов'язане з певними захворюваннями.

Наприклад, триваюче запалення в організмі може сприяти розвитку серцевих захворювань, ревматоїдного артриту та інсульту.

Таким чином, вживання ананасів - відмінний спосіб зменшити запалення, яке може виникнути в вашому тілі.

Коли справа доходить до фруктових смузі, не обмежуйтеся бананами і ананасами. Всі фрукти позитивно впливають на ваше здоров'я, тому рекомендується проявити творчий підхід.

NHS просуває «райдужну» суміш фруктів для перекусу, тому намагайтеся варіювати фрукти, які ви споживаєте.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти