Лікарі розповіли, чим небезпечна може бути подушка

Сон на зім'ятій подушці також може ускладнювати дихання. / 1zoom.ru

Здавлена подушка може викликати напругу в м'язах.

Ні для кого не секрет, що зручна підтримуюча подушка - важливий компонент хорошого нічного сну. Але що може стати сюрпризом, це те, як часто ви повинні купувати нову.

Згідно Sleep Foundation, ви повинні замінювати подушку кожні один-два роки для оптимального відновлення і релаксації.

Хочете дізнатися, що лежить в основі цих рекомендацій? Ми теж - тому ми звернулися до експертів, щоб поговорити про подушки. Тут ми розповідаємо, що може піти не так, а також ознаки того, що прийшов час для нової подушки, і поради, як трохи продовжити цей дворічний термін служби, пише Livestrong.com.

Ваш сон може постраждати

Здавлена подушка може викликати напругу в м'язах.

"Подушки з часом втрачають свій зовнішній вигляд, особливо якщо ви не перете їх регулярно», - говорить Енн Ромакер, доктор медицини, професор медицини і директор Центру медицини сну при медичному центрі Цинциннаті. «Коли вони згладжуються, вони менш підтримують шию, що може призвести до болю в шиї, плечах і верхній частині спини».

Якщо вам незручно, ви можете перевертатися ночами замість того, щоб зануритися в глибокий відновлюючий сон.

Сон на зім'ятій подушці також може ускладнювати дихання. За словами доктора Ромакера, 85 відсотків людей народжуються з викривленою носовою перегородкою, при якій мембрана, що розділяє носову порожнину, в деякій мірі зміщена від центру. Це може викликати закладеність носа, особливо в положенні лежачи.

«Для більшості людей з викривленою перегородкою підняття голови допомагає з відтоком з носа", - говорить вона. «Якщо ваша подушка досить плоска, ваш ніс може засмічуватися ще більше».

Коли ви відчуваєте себе наповненим, вам потрібно старанніше працювати, щоб вдихати і видихати. «Коли у вас закладеність носа і ви щосили намагаєтеся дихати, ви частіше прокидаєтеся вночі", - говорить доктор Ромакер. "У гіршому випадку це може навіть викликати хропіння".

Один трюк, який може допомогти: "поверніть подушку, яку ви використовуєте, і переверніть її, щоб не спати на одній і тій же стороні щоночі", - говорить доктор Ромакер. "Вона довше залишиться пухнастою і забезпечить кращу підтримку».

Подумайте про це: ваша шкіра і волосся постійно втрачають і виводять масла, а подушки натирають вашу шкіру і волосся всю ніч.

"Подушки збирають ці відмерлі клітини шкіри та масла разом з усіма продуктами, які ви зазвичай додаєте до вашої шкіри та волосся", - каже дерматолог, сертифікований Радою, Чері Фрей, доктор медичних наук, представник товариства кольорів шкіри та доцент дерматології в Університеті Говарда. «Крім того, якщо під час сну у вас течуть слина або піт, ця слина і Піт також можуть поглинатися подушкою».

Результат? Ви в значній мірі дрімаєте в вигрібній ямі з брудом-і це може завдати шкоди вашій шкірі. "Комбінація масел, відмерлих клітин шкіри, слини і поту є живильним середовищем для бактерій», - говорить доктор Фрей. «Це може викликати такі проблеми, як закупорка пор, білі крапки і навіть кісти».

Один із способів зробити вашу шкіру щасливою під час сну: дотримуватися натуральних, дихаючих тканин наволочок, таких як бавовна або льон. Доктор Фрей каже, що вони найкраще підходять для схильної до акне або чутливої шкіри, тому що вони зменшують потовиділення в нічний час.

І хоча миття подушок в гарячій воді також мінімізує ріст бактерій і допоможе зберегти чистоту шкіри, вам все одно потрібно час від часу повністю їх міняти. "Подушки почнуть псуватися приблизно через два роки", - говорить доктор Фрей. Після цього їх важче утримувати в чистоті, і вони з більшою ймовірністю можуть викликати роздратування шкіри.

Ви можете чхати і шмигати носом

Пилові кліщі-частий алерген. Ці мікроскопічні комахи живуть практично всюди у вашому домі, але особливо вони люблять закопуватися в обтягнуті тканиною предмети, включаючи матраци, м'які меблі і, як Ви вже здогадалися, подушки.

"Через два роки 10 відсотків ваги вашої подушки можуть становити мертві пилові кліщі та їх послід", - говорить Мелані Карвер, керівник місії американського фонду астми та алергії.

На старих подушках також можуть накопичуватися інші речі, що викликають у вас захворювання, наприклад бактерії, грибки і цвіль.

4 ознаки: настав час купити нову подушку

Якщо що-небудь з перерахованого вірно для вас, слід оновити подушку.

1. Вона нерівна

"Якщо вона утворює піки і западини, здається розсипчастою всередині і не зберігає свою форму, подумайте про покупку нової", - говорить доктор Ромакер.

2. Її не вистачає

"Якщо ви виявите, що тягнетеся за другою подушкою або просовує руки під подушку, щоб підтримати себе, це знак, що пора її поміняти», - говорить доктор Ромакер.

3. Подушка виглядає огидно

"Іноді я бачу людей з жовтими плямами на подушках", - говорить доктор Ромакер. "Вони, напевно, використовували її занадто довго".

4. Вона не пройшла тест на згинання

Складіть подушку навпіл, коли вона свіжовистирана і висушена. Вона залишається такою або знову відкривається? Якщо ваша не приходить в норму, відмовтеся від неї, - пропонує Фонд сну.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти