Тренування: нове дослідження виявило заняття, що продовжує життя

Згідно з цим дослідженням, вам слід додати в свій розпорядок тренування на витривалість / woman.rambler.ru

Згідно з цим дослідженням, вам слід додати в свій розпорядок тренування на витривалість.

Нове дослідження показало, що крім усіх інших переваг для здоров'я, які ви вже знаєте про фізичні вправи, вони також допомагають при старінні.

Але не всі вправи однакові-принаймні, згідно з новим дослідженням, опублікованим в European Heart Journal.

Згідно з цим дослідженням, вам слід додати в свій розпорядок тренування на витривалість і високоінтенсивні інтервальні тренування (HIIT). Ці вправи підвищують частоту серцевих скорочень і довше зберігають молодість ваших клітин. Дослідники визначили це шляхом вимірювання структур на кінцях хромосом, відомих як теломери.

Читати такожНазвано 5 ознак того, що ваші тренування стали занадто легкими

Завдяки більш раннім дослідженням ми знаємо, що наші теломери починають скорочуватися з віком. Крім того, у літніх людей з більш довгими теломерами судинне старіння не відбувається так швидко, як у людей з більш короткими теломерами. Це означає, що їх вени, як правило, в кращій формі, і вони менше схильні до ризику серцевих захворювань та інсульту.

Деталі дослідження

У цьому дослідженні варто відзначити кілька моментів:

Вона не вимірювала респіраторну ефективність, що дозволяє вам не задихатися, коли ви піднімаєтеся по сходах.

Довжина теломер - не єдиний фактор старіння.Також було б неправильно сказати, що тільки аеробні вправи або HIIT викликають цю зміну факторів здорового старіння. Ці вправи допомагають стимулювати закис азоту, що допомагає підтримувати здоров'я мітохондрій і підтримувати в організмі механізми боротьби або втечі.

Хоча дослідження не виявило позитивних ефектів проти старіння від тренувань з обтяженнями, це не означає, що Важка атлетика марна. У міру того, як ви стаєте старше, ваше тіло буде зменшувати м'язову масу. Це може збільшити ризик:

У всякому разі, ставтеся до цього дослідження як до нагадування про необхідність збалансованого підходу до вправ. Спробуйте поєднання аеробіки і опору: бігайте по вівторках і піднімайте тяжкості по четвергах.

Почніть свій розпорядок дня, сприятливий для теломер, в будь-який час

Якщо ви ніколи не були фанатом тренажерного залу, аеробіка і HIIT - тренування-відмінний спосіб почати. Зрештою, дослідження показало зростання довжини теломер у учасників середнього віку, навіть без підготовки. Рада: Практично будь-яку тренування можна перетворити в HIIT-тренування, просто створивши інтервали інтенсивності.

Звичайне тренуванняHIIT-версія
ПлаванняШвидко пропливіть 200 метрів і відпочивайте 1 хвилину.
БігБіг з високими колінами 30 секунд, відпочинок 10
Кардіо-вправи з низьким рівнем впливуВиконуйте повторення 30 секунд, відпочивайте 1 хвилину
ВелотренажерКрутите педалі 30 секунд інтенсивно, 3-4 хвилини повільно
Танець4х4 (чотири вправи, чотири раунди)

HIIT включає короткі періоди інтенсивних вправ, за якими слідує період відновлення або легший період. Семихвилинні HIIT-тренування є звичайним явищем, але ви повинні виконувати їх відповідно до потреб і можливостей вашого тіла.

Коли ви відчуєте себе більш комфортно в тренуваннях, зосередьтеся на нарощуванні м'язів за допомогою силових тренувань або силових тренувань.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти