Симптоми глистів: як паразити проявляють себе в організмі

Що робити, щоб не заразитися? / Pixabay

Особливо схильні до них люди зі слабким імунітетом.

Близько 3,5 мільярдів людей у світі щорічно страждають від паразитарної інфекції. Черв'яки живуть всередині вашого кишечника і харчуються вмістом кишечника - вони паразити.

Express.co.uk поговорив з доктором Деборою Лі, щоб дізнатися все, що вам потрібно знати про хробаків.

Найбільше від глистів страждають діти, літні люди і люди з ослабленою імунною системою або ВІЛ.

Черв'яки також частіше зустрічаються в субтропічному та тропічному кліматі, але стрічкові черв'яки все ще діагностуються у Великобританії час від часу.

Читати такожГлисти: медики розповіли про симптоми, лікування та ускладнення

Паразитарні інфекції - це або протозойні інфекції, або глистові інфекції.

Протозойні інфекції можуть включати амебіаз або криптоспоридіоз, а глистові інфекції викликаються паразитичними хробаками, такими як стрічкові черв'яки.

Стрічкові черв'яки - не єдиний тип паразитичних черв'яків, що викликають інфекцію, інші приклади, про які ви, можливо, чули, включають:

Що таке Стрічковий черв'як?

Стрічковий черв'як, як випливає з назви, являє собою довгу тонку трубку, що нагадує рулетку.

Доктор Лі пояснив: "у кожного стрічкового хробака є голова з присосками і гачками.

"Це гермафродит, тобто він може розмножуватися сам по собі. Сегменти можуть відламатися і опинитися у вашому стільці".

Є багато різних типів стрічкових черв'яків. Найбільш поширені свинячий ціп'як (T. solium), яловичий ціп'як (T. saginata), карликовий ціп'як (H. nana) і рибний ціп'як з сирої прісноводної риби (D. latum).

Ви можете заразитися стрічковими хробаками, з'ївши їх яйця з сирого або неправильно приготованого м'яса або риби.

"Іноді яйця можуть потрапити у ваш організм, якщо ви контактували з фекаліями тварин або з забрудненої води", - сказав доктор Лі.

Вона додала: «зараження від риби зазвичай походить від прісноводної риби, а не від суші, якщо вона була заморожена перед їжею. Люди можуть передавати певні типи стрічкових черв'яків іншим людям. Люди можуть навіть повторно заразитися, якщо не вимитий руки після туалету. Жуки і блохи можуть передавати людям яйця з посліду щурів і мишей".

Як запобігти зараженню глистами

Щоб не допустити зараження глистами, необхідно регулярно купувати такі звички:

Як позбутися від глистів?

Лікувати стрічкових черв'яків не завжди легко, тому що деякі види, такі як свинячий ціп'як, виробляють личинки, яким вдається покинути кишечник і ізолюватися в інших частинах тіла, де вони утворюють цисти.

Доктор Лі попередив: "свинячий ціп'як може інфікувати мозок, викликаючи неврологічні симптоми, такі як головні болі, порушення зору і судоми. Це рідко може бути фатальним.

"Ехінококовий Стрічковий черв'як вражає печінку, викликаючи великі кісти печінки".Діагноз стрічкового черв'яка встановлюється шляхом перевірки зразків стільця, аналізів крові, а іноді і сканування КТ / МРТ або ультразвукового дослідження.

Після підтвердження діагнозу лікування полягає в прийомі ліків від дорослого стрічкового хробака.

Іноді лікування може бути складним. Наприклад, операція може знадобитися при утворенні кісти або при будь-якій загрозі неврологічної функції.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти