Перелом щиколотки: як розпізнати і як довго заживає

Що робити при переломі щиколотки / ua.depositphotos.com/

Є ряд симптомів, при яких необхідно терміново звертатися за медичною допомогою.

Перелом щиколотки - травма, яку не можна ігнорувати, адже якщо кістки неправильно зростуться, вона буде нагадувати про себе довгі роки. Як розпізнати перелом щиколотки і що робити, розібрався Главред.

Про те, яку небезпеку може приховувати набряк ніг, читайте в нашому матеріалі: Чим небезпечний для тіла раптовий набряк ніг-відповідь дієтолога.

Перелом щиколотки: симптоми

При переломі щиколотки виникає пошкодження однієї з кісток, які складають гомілковостопний суглоб: велика і мала гомілкові кістки або таранна.

У більшості випадків перелом щиколотки відбувається при ходьбі. Невдало підвернулася нога або сильний удар може спровокувати травму.

Про переломі щиколотки можуть свідчити такі симптоми:

Коли необхідно звертатися за допомогою при переломі щиколотки

Є ознаки, які свідчать про те, що перелом гомілковостопних кісток – невідкладний стан. Ось деякі з них:

Перелом щиколотки: лікування

Лікування травм гомілковостопного суглоба буде відрізнятися в залежності від ступеня пошкодження. Якщо перелом легкий і зачіпає тільки одну кістку, хірург накладе гіпс, який необхідно носити 6-8 тижнів.

При зміщенні кісток, має бути операція по їх вирівнюванню - редукція. Вона проводиться під місцевим або загальним наркозом. Після чого нога буде поміщена в гіпс. У більш важких випадках кістки з'єднують спеціальними гвинтами і пластинами, носити які необхідно до повного загоєння ноги. Коли знімуть гіпс, лікар призначить вправи, які поліпшать рухливість суглобів.

Читайте такожЧому болять ноги вночі: названо причини

Як запобігти перелом щиколотки

Автор: Олена Стронг
Новини заразКонтакти