Про яку хворобу сигналізують судини-"зірочки" на тілі

Про яку хворобу сигналізують судини-"зірочки" на тілі / flebolog.ua

Медики попередили людей про те, яка хвороба може атакувати людей, у яких обличчя і тіло поцятковані безліччю судин підвиду "зірочка".

Судинні зірочки, що виникають на обличчі й тілі, в певній кількості випадків свідчать про те, що у людини розвивається неалкогольна жирова хвороба печінки (НАЖХП). Про це повідомляє Express з посиланням на медиків.

За їх словами, нерідко таке захворювання спостерігається у людей з ожирінням. Якщо НАЖХП не лікувати, то різко підвищується ризик серйозних ускладнень. А також можуть спостерігатися кілька стадій погіршення, остання з яких може привести до незворотного пошкодження печінки та виникнення цирозу.

"За даними гастрономічних клінік, судинні зірочки на грудях, спині й плечах можуть бути попереджувальним знаком жирової хвороби печінки. Також про хворобу свідчити пошкодження судин на обличчі", - заявили експерти.

Але точно діагностувати захворювання дозволяє тільки ретельне медичне обстеження з проведенням спеціального аналізу крові та ультразвукового сканування. Тому при найменшій підозрі на проблеми з печінкою потрібно без зволікання звертатися до лікаря.

Для зниження ризику розвитку такого типу ожиріння печінки вчені рекомендують уникати в раціоні їжі та напоїв з високим вмістом цукру і простих вуглеводів, їсти більше свіжих овочів, фруктів і цільного зерна.

Читати такожДієтолог розповіла, який приємний на смак напій допомагає серцю і судинам

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти