Не всі оброблені продукти шкідливі для здоров'я - ось чого слід уникати

Такий раціон не обіцяє нічого хорошого для талії і загального стану здоров'я. / 1zoom.ru

Такий раціон не обіцяє нічого хорошого для талії і загального стану здоров'я.

Оброблені продукти часто містять багато калорій, вуглеводів і цукру, але мають мінімальну кількість поживних речовин. І хоча вживання обробленої їжі - не найгірше, що ви можете зробити, проблема в тому, що більшість з нас їдять більше, ніж просто зрідка.

Такий раціон не обіцяє нічого хорошого для талії і загального стану здоров'я.

Ми розмовляли з дієтологами про те, що робить їжу «переробленою», чи слід вам повністю її уникати і як включити в свій раціон здорові альтернативи.

Читати такожСмачний і бридкий: вчені знайшли нову шкоду для тіла від фаст-фуду

Що таке оброблена їжа?

Оброблені продукти-це продукти, які в своєму природному стані зазнали змін. Вони часто не вважаються такими ж корисними, як їх неперероблені аналоги, тому що вони, як правило, містять додані солі, цукру або жири для смаку або для продовження терміну зберігання», - говорить Скотт Кітлі, зареєстрований дієтолог з Keatley MNT. Однак чим більше обробляється їжа, тим вона шкідливіше для здоров'я.

За словами Ілли Джонс, дієтолога і засновника the Millennium Nutritionist, є три різні категорії оброблених харчових продуктів:

Мінімально оброблені, які попередньо приготовані, але ви все одно зможете визначити природний стан їжі, просто поглянувши на неї. Приклади включають:

Обробка середнього рівня, в яку додані інгредієнти для поліпшення текстури або смаку їжі. До них відносяться:

Сильно оброблені, коли продукт повністю відрізняється від цільного продукту шляхом додавання або видалення певних поживних речовин та інгредієнтів. До них відносяться:

Продукти з мінімальною обробкою зазвичай корисні, тому що природні вітаміни і поживні речовини, як правило, залишаються в продуктах навіть після обробки.

Замість цього стежте за продуктами з високим ступенем переробки, - говорить Кітлі. Вони, як правило, менш ситні і поживні і більш калорійні, що може викликати збільшення ваги або ожиріння.

Як уникнути обробленої їжі

Не всі оброблені продукти шкідливі для здоров'я, а деякі з них можуть навіть принести користь вашому здоров'ю, наприклад, мед або цільнозерновий хліб. Однак деякі люди можуть захотіти обмежити вживання оброблених харчових продуктів, щоб знизити споживання цукру, солі, калорій або жирів.

Ось кілька порад, які допоможуть вам уникати харчових продуктів, які зазнали надобробці.

«Це подовжує термін зберігання цих продуктів і може зробити їх більш задовільними, але насправді виключає деякі важливі поживні речовини", - говорить він.

Уникайте додавання цукру: доданий цукор-це цукор, доданий під час обробки, наприклад кукурудзяний сироп, кукурудзяний цукор, сахароза або глюкоза. Вони відрізняються від природних цукрів, що містяться у фруктах і молочних продуктах, які з меншою ймовірністю викликають скачки цукру в крові.

Здорові альтернативи сильно переробленої їжі

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти