Комаровський попередив про серйозну небезпеку зимових розваг українців

Комаровський попередив про небезпеку катання на тюбінгу / РІА Новини

За словами медика, будь-яка перешкода, для такого виду розваг, на шляху є серйозною загрозою.

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів про небезпеку катання на надувних санках по снігу, яке часто призводить до дитячих травм.

Комаровський попередив українців, що катання на таких санках дуже небезпечно. Відповідний пост він опублікував у Instagram з посиланням на сторінку спільноти про безпеку дітей bezopdet.

"Батьки не завжди беруть до уваги ризики для життя і здоров'я дитини. Часто, придбане спорядження просто ніде безпечно використовувати, а батьки нехтують супроводом дітей при катанні", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що катання на тюбінгу або ватрушці є одним з найнебезпечніших видів зимових розваг. Безліч людей отримують травми при такому катанні, щозими гинуть діти.

Читати такожКомаровський перерахував вітаміни, які дуже важливі для здоров'я

Ватрушки розвивають велику швидкість, некеровані, закручуються навколо своєї осі і не мають гальм. Будь-яка перешкода на шляху є серйозною загрозою, тому безпечне використання ватрушок можливо тільки на спеціально підготовлених трасах.

Ухил таких трас не перевищує 20 градусів, на них немає рослинності, а спеціальні жолоби запобігають виїзд за межі траси.

Що не можна робити при катанні на тюбінгу:

Євген Комаровський - про що раніше повідомляв головред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти