Вчені розповіли, як і чому Covid-19 легко поширюється в метро

Як і чому COVID-19 легко поширюється в метро / УНІАН

Дослідники стверджують - в плані небезпеки зараження коронавірусом метро далеко попереду інших видів транспорту.

Група вчених з Університету штату Орегон наочно продемонструвала ‒ чому і яким чином китайський коронавірус Covid-19 легко поширюється в вагонах метрополітену.

Свої висновки вони підтвердили комп'ютерним моделюванням поширення інфекції. Легше всього, за словами вчених, заразитися можна під час звичайної бесіди з зараженим Covid-19 сусідом по вагону, повідомляє британський портал Metro. Далі ‒ під час чхання хмара інфікованих коронавірусом крапель поширюється на дистанцію до семи метрів.

Читати такожУ метро Києва пояснили, чому кияни відмовилися від поїздок в підземціА під час розмови або навіть просто під час видихання повітря дрібні краплі слини залітають набагато далі, ніж варто було б очікувати. Потім ‒ коронавірус розноситься ще сильніше під час дотику до забрудненої поверхні.

Саме тому британські вчені закликають людей не розслаблятися після ослаблення коронавірусного карантину. За їх словам, вкрай важливо продовжувати носити маски в публічних місцях і регулярно мити руки.

Комп'ютерне моделювання зараження коронавірусом / Metro

Нагадаємо, раніше відомий епідеміолог і ревматолог Людмила Смоліна закликала людей не поспішати користуватися метро. За її словами, для безпечних поїздок потрібно максимально обмежити кількість пасажирів у підземці. У разі ж, якщо метро, як і раніше, буде забито людьми в години пік, то від поїздок краще всього відмовитися.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти