Як підготуватися до довгого життя: три простих кроки

Довголіття залежить від того, як ви провели свою молодість / MTSOfan / Flickr

Деякі прості дії можуть врятувати життя.

Популярні медичні видання давно визначилися зі способами продовжити собі життя. Найчастіше, вони звертають увагу на правильне харчування, фізичні навантаження не менше 150 хвилин на тиждень, а також здоровий сон, міцна нервова система і хороша екологія.

Нижче Главред наводить простий перелік медичних практик, які можуть допомогти запобігти або зменшити ризик поширених вікових захворювань.

Медичний журнал

Ведіть особистий медичний журнал, в якому записуйте минулі хвороби, травми, лікування, аналізи та обстеження, госпіталізації, поточні ліки і сімейний анамнез.

Читати такожЯк жити довше: три поради щодо довголіття, які не пов'язані з дієтою та фізичними вправами

Грунтуючись на сімейному анамнезі, визначте категорії вікових захворювань, яким ви схильні, такі як серцево-судинні захворювання, рак, діабет і хвороба Альцгеймера, і ознайомтеся зі стратегіями профілактики здорового старіння, які допоможуть їх уникнути.

Імунізація

Переконайтеся, що ви в курсі всіх рекомендованих щеплень. Центри контролю за захворюваннями надають інформацію про імунізацію дорослих. Хоча кількість щеплень, що використовуються в даний час для немовлят і дітей, і необхідність в деяких з них (наприклад, від вітряної віспи) може бути сумнівною, переваги набагато переважують ризики.

На додаток до ревакцинації для імунізації, що проводиться в ранньому віці, люди старше шістдесяти п'яти років також повинні отримати вакцину від пневмококової пневмонії і щорічне щеплення від грипу для здорового старіння.

Щорічні медогляди

Пройдіть повне медичне обстеження, яке включає вимірювання артеріального тиску, загальний аналіз сечі і загальний аналіз крові, а також електрокардіограму (ЕКГ) для пропаганди здорового способу життя.

Фізичний скринінг на такі загальні стани, як гіпертонія, діабет, підвищений рівень холестерину в сироватці крові, анемія і проблеми з печінкою або нирками.

Збережіть результати у вашій особистій медичній картці. Обговоріть зі своїм лікарем, як часто потрібно проходити медогляд.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти