Як відростити довгі вії: 5 лайфхаків

Вії зазвичай відростають близько двох місяців / Pixabay

Вії зазвичай відростають близько двох місяців.

Якщо ви хочете більш довгі і густі вія, ви можете допомогти їм вирости. "Можна значно збільшити довжину і товщину вій", - говорить Бретт Кінг, доктор медицини, дерматолог Yale Medicine.

Вії зазвичай відростають близько двох місяців. Однак такі фактори, як генетика, стан здоров'я, гігієнічні звички і травми, можуть вплинути на зростання ваших вій або привести до втрати вій.

Ось кілька порад, які допоможуть зробити вії довшими і густішими.

Читати такожНавіщо потрібно ламінування вій і як довго тримається ефект

Чому вії не ростуть?

Вії зазвичай ростуть набагато повільніше, ніж волосся на шкірі голови.

"Взагалі кажучи, здорові вії ростуть приблизно на 0,15 міліметра в день і зазвичай мають довжину близько семи міліметрів (за межами шкіри). Таким чином потрібно від одного до двох місяців, щоб відростити вії нормальної довжини з нуля», - говорить Кінг. Навпаки, волосся на голові можуть рости зі швидкістю 1,1 міліметра в день.

Умови, які можуть вплинути на ріст вій або привести до їх випадання:

Якщо ви втратили всі вії, Кінг каже, що основна причина випадання волосся може зіграти роль в тому, відростуть ваші вії знову. Наприклад, за словами Кінг, у випадку вогнищевої алопеції втрата вій може тривати місяці або роки.

Що допомагає вашим віям рости?

Лікар-дерматолог каже, що якщо ви все ж звертаєтеся за медичним або косметичним лікуванням для вій, є ліки, які можуть допомогти збільшити довжину і товщину вій. Вії можуть повністю відрости через кілька місяців.

Вам слід проконсультуватися з фахівцем, щоб визначити, які варіанти лікування вам доступні і чого ви можете очікувати. Є також кілька сироваток для вій, доступних без рецепта, які допоможуть вам зробити вії довшими і товщі, а також деякі натуральні домашні засоби, які ви можете спробувати.

Від чого ростуть вії

Замість цього виберіть процедуру зволоження з використанням касторової олії або навіть вазеліну, щоб зробити вії більш здоровими і густими.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти