Чи позбавляє зубна паста від прищів? Правда про хитрощі для догляду за шкірою своїми руками

Зубна паста_зубна щітка_чистка зубів / News aggregator Sem-Vosem.com

Нанесення зубної пасти на прищі, щоб зменшити їх, - це не просто міф.

Ми всі намагалися нанести зубну пасту на прищ в ніч перед великою подією, але чи дійсно цей прийом працює? Деякі люди клянуться, що зубна паста позбавляє від прищів за ніч, і більшість людей згодні з тим, що зубна паста може навіть трохи зменшити появу прищів.

Express.co.uk поговорив з Еммою Коулман, фахівцем з дерматології та естетики з RGN,щоб дізнатися, чи дійсно зубна паста позбавляє від прищів.

Нанесення зубної пасти на прищі, щоб зменшити їх, - це не просто міф-теорія, що лежить в основі цього, має сенс.

Емма пояснила, що трохи зубної пасти може зменшити пляму, але цей трюк пов'язаний з певним ризиком.

Читати такожВірусолог розповів, чи допомагає зубна паста при лікуванні COVID-19

Отже, які зубні пасти вам слід використовувати, і чи є кращі засоби, щоб позбутися від прищів за ніч?

Багато формули зубних паст як і раніше містять інгредієнти, які можуть зменшити кількість бактерій, що викликають і посилюють висипання на шкірі.

Емма сказала: "інші інгредієнти, які зазвичай містяться в зубній пасті, такі як харчова сода, спирт і перекис водню, мають сушильні властивості, які можуть допомогти зменшити прищ, видаливши надлишок шкірного жиру.

"Екстракт ментолу, що міститься в зубній пасті, також може тимчасово зменшити біль у плямах і набряк".

Однак є кілька причин, чому ви не повинні використовувати зубну пасту як засіб лікування вугрів.

Зубна паста може погіршити вашу пляму, викликати подразнення шкіри і викликати такі проблеми, як висип, дерматит і підвищена чутливість.

Емма пояснила: "зубна паста має лужний pH, але наша шкіра від природи злегка кисла. Це означає, що, наносячи зубну пасту на шкіру, ви піддаєте себе ризику роздратування, висипу і дерматиту».Зубна паста не призначена для використання на шкірі, тому вона, ймовірно, не викличе бажаної реакції.

Емма сказала: "лаурилсульфат натрію, ще один інгредієнт, який часто зустрічається в зубній пасті, може бути занадто жорстким, щоб його можна було використовувати для видалення плям. Відомо, що цей інгредієнт дратує шкіру людей, залежно від їх чутливості».

Навіть якщо у вас жорстка шкіра, яка зовсім не чутлива, ви не застраховані від поганої реакції на зубну пасту.

Емма сказала: "навіть якщо вам вдасться уникнути роздратування, є й інші можливі погані реакції. Наприклад, якщо ваша шкіра стає занадто сухою через використання зубної пасти, це може насправді посилити висипання».

Хіба ви не віддасте перевагу залишити це бідне місце в спокої і дозволити йому опуститися природним шляхом, замість того, щоб потенційно викликати зростання нових?

Якщо ви в розпачі, можете спробувати зубну пасту, але є засіб краще.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти