Інфекціоніст розповіла правду про смертність від коронавірусу в Україні

Голубовська висловилася про смертність від коронавірусу в Україні / УНІАН

Голубовська закликала більше не ображати українських лікарів.

Інфекціоніст міністерства охорони здоров'я Ольга Голубовська заявила, що Україна не входить до списку країн, які є лідерами за кількістю летальних випадків від коронавірусу в світі.

Як розповіла медик в Facebook, дані представлені щодо кількості смертей на один мільйон населення в країні, з порталу Worldometers, де вказана світова статистика захворювань на коронавірус.

Також Голубовська закликала більше не ображати українських лікарів, яких звинувачують у смертності від коронавірусної хвороби.

"Це відповідь тим мерзотникам, які, залишивши нам повну розруху, безпрецедентний відтік кадрів, брешуть з трибуни, що ми лідируємо за смертністю від коронавірусу", - написала інфекціоніст.

Читати такожІнфекціоніст попередила українців про нову епідемію

Вона зазначила, що подібні вчинки ображають і тих медпрацівників, які дуже старалися, щоб високої смертності не було.

Ольга Голубовська додала, що Україна посідає 41 місце у світі за кількістю смертей від COVID-19 на 1 млн жителів (показник 1,124).

Пандемія у світі: про що раніше повідомляв Главред:

Ольга Голубовська

Український інфекціоніст, доктор медичних наук, професор, Заслужений лікар України, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України за спеціальністю «інфекційні хвороби». Є членом робочої групи з розробки протоколів надання медичної допомоги хворим коронавірусом. Автор понад 200 наукових праць.

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти