Доктор поділився ключовою порадою, яка може "повернути назад" старіння мозку і продовжити життя

Мікробіота кишечника все частіше визнається важливим регулятором імунітету господаря і здоров'я мозку. / Pixabay

Ми знаємо кілька способів підтримувати здоровий мікробіом кишечника.

Дослідники продовжують поглиблювати наше розуміння того, як тіло взаємодіє з навколишнім середовищем.

Ця взаємодія між тим, що відбувається всередині і зовні, є ключем до продовження життя. Наприклад, в ньому підкреслюється важливість ведення здорового способу життя. Нове дослідження ґрунтується на цьому розумінні, демонструючи переваги довголіття, пов'язані з поліпшенням здоров'я мікробіоти кишечника, пише Express.co.uk.

Мікробіота кишечника все частіше визнається важливим регулятором імунітету господаря і здоров'я мозку.

Читати такожАльцгеймер: ознаки в очах можуть сигналізувати про те, що ви перебуваєте в групі ризику

Мікробіота кишечника знаходиться в кишечнику і є домом для найбільшої популяції мікроорганізмів в організмі людини.

Дослідження, опубліковане в журналі Nature Aging, показує, що зміна мікробіоти кишечника може мати стимулюючий вплив на мозок.

Літнім мишам (19-20 місяців) була проведена трансплантація фекальної мікробіоти або від молодих мишей (від трьох до чотирьох місяців), або від літніх мишей того ж віку.

«Що примітно в висновках, так це те, що у літніх мишей, яким була проведена трансплантація фекальної мікробіоти від молодих мишей, відзначена зворотна реакція пов'язаних зі старінням змін мозку», - пояснив доктор Вінсент Педре, медичний директор Pedre Integrative Health і автор бестселера.

Він продовжував: "вони виявили поліпшення імунітету мозку, а також виробництво молекул-месенджерів з центру управління головним мозком, відомого як гіпокамп.

»Це призвело до поліпшення когнітивної поведінки у літніх мишей".

Користь від поліпшення здоров'я кишечника поширюється і на людей.

Нещодавно опубліковане в Nature дослідження показало, що довгожителі мають унікальний мікробіом кишечника, здатним виробляти нові вторинні жовчні кислоти (метаболіти з нашої власної жовчі), які запобігають росту запальних кишкових патогенів, повідомив доктор Педре.

"Не всі з цих довгожителів жили в сім'ях з декількох поколінь, але результати нового дослідження показують, що літні люди, які живуть у сім'ях, що складаються з декількох поколінь, можуть піддаватися впливу більш молодого мікробіома своїх онуків, підтримуючи свій мікробіом в більш хорошій формі».

Як поліпшити здоров'я кишечника

«Ми знаємо кілька способів підтримувати здоровий мікробіом кишечника і стримувати запальні маркери (які призводять до старіння)», - зазначив доктор Педре.

Це включає:

Загальні поради, щоб залишатися здоровим

Дотримання здорової і збалансованої дієти є важливою частиною підтримки хорошого здоров'я і допомагає вам почувати себе краще.

«Це означає вживання в їжу найрізноманітніших продуктів в правильних пропорціях і вживання потрібної кількості їжі і напоїв для досягнення і підтримки здорової маси тіла», - пояснює NHS.

У посібнику Eatwell Guide показано, що для того, щоб дотримуватися здорового і збалансованого харчування, люди повинні:

За даними NHS, крохмалисті продукти повинні становити трохи більше третини всього, що ви їсте. Це означає, що ваше харчування повинно базуватися на цих продуктах.

«Вибирайте цільнозернові або цільнозернові продукти з вмістом крохмалю, такі як коричневий рис, цільнозернові макарони і коричневий, цільнозерновий або білий хліб з високим вмістом клітковини».

Як зазначає організатор здоров'я, вони містять більше клітковини і, як правило, більше вітамінів і мінералів, ніж білі сорти.

"Картопля в шкірці-відмінне джерело клітковини і вітамінів. Наприклад, якщо ви їсте відварну картоплю або картоплю в мундирі, їжте і шкірку".

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти